closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Вишневський: "Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України"

Сергій Вишневський: "Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України"
Изменить размер a+ a-
2976
0

Цьогоріч у чемпіонаті Рівненської області у першій лізі, який стартував 29 квітня, змагається одинадцять команд. Поряд з такими титулованими клубами, як «ОДЕК» (Оржів), ФК «Малинськ», «Маяк» (Сарни) виступає низка молодих самобутніх колективів. До цієї когорти належить і ФК «Вілія», що представляє дев'ятитисячний районний центр Млинів, розташований за 50 км від Рівного. Симпатики вітчизняного футболу повинні пам’ятати млинівську «Ікву», яка в сезоні 2003/04 виступала у другій лізі чемпіонату України (15 місце з 16 команд). Тоді на професійному рівні у складі млинівського клубу, до слова, дебютував вихованець місцевого футболу, у майбутньому нападник національної збірної України Володимир Гоменюк. Дебютував вдало, бо вже наступного сезону уклав контракт з вищоліговою сімферопольською «Таврією».

Також за млинівців кілька матчів у другій лізі зіграв нинішній голкіпер луцької «Волині» Віталій Неділько. Були успіхи в «Ікви» і на місцевому рівні: у 2002 році команда посіла третє місце у чемпіонаті області. На цьому власне і все… «Іква» тихенько зійшла з футбольної орбіти, і Млинів на тривалий час залишився без улюбленої всіма гри. Нині її (гру) у невеличкому містечку взявся відроджувати 24-річний Сергій Вишневський. Патріот рідного краю, голова Млинівської районної федерації футболу, граючий тренер ФК «Вілія» (Млинів). Свого часу Сергій пройшов вишкіл у київському «Арсеналі», мав можливість спробувати себе в аматорському чемпіонаті Італії, але йому, як каже він сам, цікавіше і затишніше працювати у рідному Млинові.

- Дійсно, колись Млинів пишався своєю командою майстрів. Були люди, які вкладали немалі кошти в розвиток млинівського футболу. На жаль, тривало це недовго. Скажу чесно – щеміло серце від того, що у селищі призупинилося футбольне життя. Дуже прикро було за дітей, у яких не було можливостей виступати в обласних змаганнях. Так далі продовжуватися не могло, тому й вирішив щось робити, адже, як відомо, під лежачий камінь вода не тече. Історія ФК «Вілія» бере свій початок з команди «Смордва-Береги», яку створив Леонід Слободський. З 2008 року цей колектив почав виступати у першості району. У 2012 році кістяк ФК «Смордва-Береги» сформував ФК «Млинів», який заявився у 2 лігу чемпіонату області. У силу своїх можливостей фінансами нас підтримала райдержадміністрація. У підсумку посіли п’яте місце. Наступного сезону за відсутності фінансування команда знову змушена була виступати на районному рівні. Я відгукнувся на пропозицію пограти в обласній команді «Спартак» (Дубно) . У 2014 році голова Млинівської районної ради Володимир Тутевич у розмові зі мною висловив бажання допомагати місцевому футболу, його підтримав Ігор Назарук. Того ж сезону заявилися у першість під егідою ВФСТ «Колос» АПК України, яка є третьою обласною лігою. Перемогли у цих змаганнях, а у сезоні 2015 ФК «Млинів» став срібним призером другої ліги чемпіонату Рівненщини, відставши від переможця кричильського «Колоса» на одне очко, та здобув право виступати у першій лізі.

Сергій Вишневський: "Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України" - изображение 1

- Минулорічне шосте місце млинівських футболістів, у рік дебюту у першій лізі, певно, не найгірший результат?

- Звичайно, я задоволений цим результатом. Претензій немає до жодного футболіста: всі старалися, всі билися. Вважаю, що ми на рівних протистояли грандам місцевого футболу ФК «Малинськ» та «ОДЕКу». Можливо десь не вистачило досвіду, везіння та й лава для запасних була закороткою. У деяких матчах, на жаль, не зміг зіграти наш основний воротар, який працює в Києві.

- Цього сезону ФК «Млинів» змінив назву на «Вілія». Це пов’язано зі зміною спонсора команди?

- Так. Минулого сезону фінансову допомогу нам почав надавати керівник та засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка. Завдяки коштам, які він виділив вдалося провести косметичний ремонт стадіону, встановити автоматичний полив. Компанія «Вілія» орендує землю в Рівненській і Волинській областях, багато уваги приділяє соціальним проектам. Зокрема торік команди населених пунктів, де господарює ця аграрна компанія, взяли участь у футбольному турнірі. Фінал, що відбувся на Волині, у Боратині, перетворився на велике футбольне свято. Апогей дійства – матч за участю національної ветеранської збірної України та місцевих ветеранів футболу. Що стосується результату виступів млинівських футболістів у цьому міжобласному турнірі, то у поєдинку за 1 місце ми поступилися досить сильній команді «Ласка» (Боратин). Єдиний м’яч суперник провів з пенальті. Цього сезону пан Дудка знову нам допоміг: найближчим часом придбаємо нову форму, спортивні костюми, м’ячі тощо. Але й клуб не сидить склавши руки, намагаємось самі заробляти . Під час матчів нашої команди встановлюємо скриньки, де кожен бажаючий може зробити благодійний внесок у розвиток ФК «Вілія». Крім того, взимку, коли відбувався районний футзальний чемпіонат, клуб організовував продаж кави, чаю, тістечок. За виручені кошти купили палатку з емблемами клубу. А за благодійні внески, до речі, придбали відеокамеру, фотоапарат, на черзі - ноутбук. На теплі слова заслуговую і директор ПП «Деметра» Ігор Стельмащук, який забезпечив нас на виїздні поєдинки пальним.

- Чи вдалося «Вілії» у міжсезоння зберегти тогорічний склад?

- Так, бойовий кістяк на місці. Лише один футболіст перейшов в «ОДЕК», але в основі не грає. Водночас запросили кількох перспективних гравців. Взагалі відзначу, що ми граємо одним і тим же складом вже п’ять-шість сезонів. Хлопці полюбили команду і прагнуть здобувати з нею високі місця. Я, до речі, теж мав запрошення з ФК «Малинськ». А ще міг опинитися в одному з італійських аматорських клубів. Успішно пройшов перегляд, клуб запропонував зарплату 2 тисячі євро. Непогано, подумав. Втім, посеред сезону не захотів залишати свою рідну команду. Потрібно довести до логічного завершення розпочату велику футбольну справу у Млинові.

Сергій Вишневський: "Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України" - изображение 2

- У складі «Вілії» є футболісти, які мають досвід професійних виступів?

- Ні. Таких гравців у нас немає. За «Вілію» виступають молоді гравці з району, є кілька виконавців з Рівного та Дубно. Середній вік команди – 22 роки. Наша команда намагається професійно зростати, хочемо досягти рівня «ОДЕКа», «Малинська». Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України. Можливо звучить це фантастично, але ще недавно фантастикою виглядала участь нашої команди у першій лізі чемпіонату Рівненської області. Крім того, у найближчі сезони створимо фарм -клуб, який виступатиме у другій лізі. Зазначу, що «Вілія» також представлена в юнацькому чемпіонаті Рівненщини. Обласна федерація, вважаю, прийняла мудре рішення – всі колективи першої ліги повинні заявити свої команди в юнацький чемпіонат.

- Кого вважаєте головними претендентами на медалі чемпіонату Рівненщини у першій лізі цього сезону?

- Стартові матчі показали, що цьогоріч підібрався рівний склад учасників, сюрпризу можна чекати від будь-якої команди. Та все ж, гадаю, що боротьбу за «золото» поведе «ОДЕК» і «Малинськ», який останнім часом суттєво зміцнився у кадровому і фінансовому плані.

- Свого часу ви навчалися у школі київського «Арсеналу». Чим запам’ятався цей період?

- Туди я потрапив 16 -річним юнаком, спочатку займався у своїй віковій групі під орудою Тараса Кучера, після чого виступав у складі «Арсеналу» (U-19), де моїм тренером був, на жаль, нині покійний Микола Волосянко. Це був період мого становлення як футболіста. Шкода, що травма перекреслила можливість професійно займатися футболом. Втім, ні про що не шкодую. Закінчивши Волинський національний університет імені Лесі України, за спеціальністю «Учитель фізичного виховання - дитячий футбольний тренер», думаю розпочати кар’єру дитячого тренера. Я маю мету – здійснити мрію маленьких талантів, яку самому не вдалося реалізувати. Хочеться провести також реорганізацію дитячо-юнацького футболу на Млинівщині, посприяти тому, щоб у підростаючого покоління були повноцінні умови для занять футболом. Є задум організувати чемпіонат району серед школярів, переглянути найближчий резерв, визначитися з майбутнім кадровим потенціалом.

Сергій Вишневський: "Пріоритетне завдання – аматорський чемпіонат України" - изображение 3

- Чи допомагає якось млинівському футболу Володимир Гоменюк?

- Він шість-сім років проводив дитячий турнір у Млинові. Я сподіваюсь на співпрацю з Володимиром у питанні подальшого футбольного навчання та працевлаштування наших здібних молодих гравців. Наостанок хочеться подякувати людям, які допомагають розвитку місцевого футболу – Євгену Дудці, Володимиру Тутевичу, Ігорю Стельмащуку, Ігорю Назаруку. Звичайно, хочеться, щоб таких меценатів було більше – тоді наш млинівський футбол зможе досягнути тих вершин про які ми всі мріємо.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →