closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Павло Бусленко: "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств"

Павло Бусленко: "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств"
Изменить размер a+ a-
3508
0

Вважається, що село Лемешівка (нині входить до Яготинського району) у 17 сторіччі заснував козак Денис Леміш. Колись тут мешкав український поміщик Віктор Закревський, у якого часто гостював Тарас Шевченко. Історики твердять, що цвітучі вишні у маєтку Закревського так зачарували великого поета, що саме їм були присвячені знамениті рядки "Садок вишневий коло хати...".

У наш час у Лемешівці проживає близько тисячі людей, у селі на належному рівні розвинена соціальна інфраструктура, приділяється увагу розвитку спорту, зокрема футболу. Сільська футбольна команда в районному чемпіонаті вважається "міцним горіхом". Про історію створення лемешівського "Максимуму", здобутки, склад команди та плани на сезон розповідає її граючий президент Павло Бусленко.

Павло Бусленко: "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств" - изображение 1

- На футбольній мапі Яготинського району наша футбольна команда з’явилася у 2003 році, - починає розмову Павло Володимирович. - Того ж року здобули важливий, і пам’ятний для нас трофей – перемогли у Кубку Андрія Шевченка, що раніше проводився в селі Двірківщина. Нагадаю, що нинішній наставник національної збірної України народився у цьому селі.

- Окрім перемоги у Кубку Андрія Шевченка, які ще є здобутки у "Максимуму"?

- З 2003 року "Максимум" почав нарощувати оберти у районному футболі. У 2004 році став фіналістом Кубку та Суперкубку району, декілька сезонів поспіль вигравав змагання у першій лізі. Згодом дебютували у вищій лізі, в якій виступаємо до цього часу. Два роки тому завоювали бронзові нагороди "вишки". "Максимум" - це найсильніша сільська команда в Яготинському районі. Впродовж останніх сезонів нам вдається на рівних конкурувати з лідерами районного футболу, яготинськими командами – "Автолідером", "Прапором", "Кристалом". Зазначу, що свого часу "Прапор" виступав в обласному чемпіонаті, "Автолідер" був базовою командою колишнього учасника чемпіонату області збірної району ФК "Яготин". "Кристал", який має у своєму складі багатьох сильних футболістів, нині представляє Яготин у першості Київської області.

- Ви мешкаєте в Яготині, однак підтримуєте лемешівський футбол. Чому?

- В Лемешівці я починав свою футбольну кар’єру "зеленим" юнаком. Тоді колектив називався "Насіннєвик", село стало рідним для мене. Згодом зайнявся підприємницькою діяльністю і вирішив, що допомагатиму футболістам з Лемешівки матеріально. Зареєстрували ФК "Макимум". Вважаю, що якби обрав іншу команду, це було б нечесно.

- Честь лемешівського футболу захищають місцеві футболісти?

-Так. Більшість гравців "Максимуму" є уродженцями Лемешівки, але зараз навчаються або працюють в Києві. Паралельно виступають в популярній аматорській футзальній Бізнес лізі. Дехто з сільських гравців навіть був переможцем турніру з вуличного футболу adidas 2x2, що відбувся на НСК "Олімпійський" у 2016 році. У матчах районного чемпіонату нам також допомагають столичні футболісти, з якими товаришують лемешівці, які зараз мешкають у Києві, залучаємо деяких виконавців з Полтавщини. Найвідомішим гравцем "Максимуму" є броварчанин Ельдар Бодров. Свого часу він переміг у проекті Nike Chance – це програма відбору перспективних футболістів по всьому світу. Після цього проходив вишкіл у бременському "Вердері", на Київщині його знають за виступами у вишгородському "Діназі" і ФК "Бровари". Взагалі у "Максимумі" поєднання досвіду і молодості. Скажімо, мені 30, а є хлопці, яким 17-18 років.

Павло Бусленко: "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств" - изображение 2

- Кого можете назвати лідером команди як на футбольному полі, так і поза його межами?

- Сила "Максимуму" у командній грі. У нас підібрався дружній колектив, один цілісний моноліт, тому когось виокремити конкретно мені складно.

- Чого не вистачає лемешівським футболістам у протистоянні з чемпіоном Яготинського району останніх сезонів "Автолідером"?

- Не скажу, що "Автолідер" на голову сильніший за своїх суперників. Можливо команда більш зіграніша, адже футболісти грають разом з дитячо-юнацької школи. Поєдинки "Максимуму" та "Автолідера", зазвичай, відбуваються у напруженій боротьбі. Але часто нам десь не щастить, а, як відомо, везіння у спорті має важливе значення.

- Як проходить підготовка до нового сезону?

- З об’єктивних причин цього сезону нам не вдалося заявитися у чемпіонат району з футзалу. Тож хлопці почали підготовку індивідуально, виступаючи у футзальних змаганнях за інші команди. Віднедавна проводимо товариські поєдинки на великому полі.

- Які зміни сталися у команді цього міжсезоння?

- Зміни – мінімальні, головне те, що нам вдалося зберегти кістяк команди, який награвався останніми роками. Між тим, запросили кількох перспективних гравців.

Павло Бусленко: "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств" - изображение 3

- На який результат націлюється "Максимум" цього сезону?

- Чемпіонат району, який стартує 29 квітня, проводитиметься за новою схемою. Представники вищої і першої ліги утворять дві групи, в яких команди зіграють поєдинки в одне коло. Кращі колективи сформують вищу лігу, всі інші – першу і другу. Нас цікавить лише вища ліга. Спробуємо поборотися за один із комплектів нагород. До речі, цього сезону в чемпіонаті Яготинського району гратимуть дві команди з Пирятинського району Полтавської області– ФК "Теплівка", ФК "Смотрики". Безумовно, це свідчить про високий рівень районного чемпіонату.

- Які команди вважаєте головними конкурентами у гонитві за медалями?

- Це яготинські футбольні дружини – "Автолідер", "Фаворит", "Прапор", "Кристал".

- Чи не думаєте у найближчі сезони заявитися у чемпіонат Київської області?

- Звичайно, що хотілося б спробувати себе на більш високому рівні. Але коштів, які вкладаю в команду я і Лемешівська сільська рада (голова Надія Бондаренко) буде недостатньо для участі в обласному чемпіонаті. "Максимуму" не завадить підтримка місцевих фермерських господарств, яких у селі достатня кількість. На жаль, їхньої підтримки команда не відчуває. Хоча в інших районах ситуація протилежна. На мою думку, байдужа до футболу людина ніколи не допоможе своїм землякам-футболістам. Хіба що їй потрібен буде піар чи настав час йти у депутати.

- У багатьох райцентрах і селах великою проблемою залишається якість футбольних газонів. Як з цим справи у Лемешівці?

- У нас все добре. Не чув від суперників, аби вони скаржилися на якість газону. Думаю, що лемешівська арена після двох яготинських стадіонів посідає третє місце в районі.

- Що ви побажаєте вболівальникам "Максимума"?

- Завжди бути вірними, завжди нас підтримувати.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →