closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив"

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив"
Изменить размер a+ a-
2960
0

Про історію бородянського футболу можна розповідати довго, адже місцеві команди колись гриміли на всю Україну. Вболівальники зі стажем і досі згадують багаторазового переможця та призера чемпіонату Київської області "Машинобудівник", який першим поміж клубів Київщини у 1986 році виграв Кубок УРСР серед КФК (колективи фізкультури). На початку 2000-х футбол у Бородянці теж був на хорошому рівні. Так, "Система-Борекс" зуміла подолати шлях від обласних змагань до першої ліги чемпіонату України. Багато років з командами Бородянки успішно працював легендарний тренер Віктор Жилін. З 2010 року у селищі відбувається турнір пам’яті цього великого фахівця. На жаль, останнє десятиліття бородянські команди не радують своїх уболівальників звитягами. Чотири сезони (2012-2015 роки) Бородянка взагалі не була представлене в обласних змаганнях. Але здається крига скресла. За ініціативи Дмитра Науменка та його однодумців, команда з Поліського краю повернулися на обласну футбольну арену. Торік ФК "Бородянка", де граючим президентом є Науменко, виступав у вищій лізі чемпіонату Київської області. Підсумкове останнє, чотирнадцяте, місце бородянців пояснюється легко – будується новий колектив, в якому лише декілька досвідчених гравців, всі інші – необстріляна молодь, якій потрібний час. Цьогоріч ФК "Бородянка" виступатиме у першій лізі чемпіонату Київщини, який стартує наприкінці квітня. Граючий президент ФК "Бородянка" Віталій Науменко в інтерв’ю нашому кореспонденту розповів про сьогодення місцевого футболу, свою команду та плани на майбутній сезон.

- Мені приємно, що в Бородянці знайшлися люди, які хочуть відродити славні традиції місцевого футболу, - починає розмову Дмитро Миколайович. - За сприяння Бородянської селищної ради та її голови Олександра Сахарука, голови Бородянської районної ради Георгій Єрка, колишніх футболістів "Машинобудівника" Віктора Юрченка, Володимира Шоми (голова Бородянської районної федерації футбола), патріотів селища Романа Єрка і Олександра Романькова ФК "Бородянка" має змогу представляти селище в чемпіонаті Київщини.

- Як так сталося, що бородянські команди чотири сезони не виступали на обласному рівні?

- Самі розумієте, що нелегкі часи нині переживає не лише професійний, а й аматорський футбол. Через відсутність фінансування наша команда не мала змоги виступати у чемпіонаті Київської області. Сподіваюсь, що складні часи позаду.

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив" - изображение 1

- Минулого сезону ФК "Бородянка" грав у вищій обласній лізі, цьогоріч заявився у першу. З чим це пов’язано?

- Дійсно, торік "Бородянка", під орудою Анатолія Демченка, який з "Машинобудівником" у 1986 році вигравав Кубок УРСР серед КФК і виховав не одне покоління класних гравців, виступала в еліті обласного футболу. На перший погляд, результат виступу – останнє місце – невтішний. Але ми і не ставили високих задач перед однією з наймолодших команд чемпіонату. На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив, який згодом претендуватиме на перемогу в чемпіонаті області. Чому цього сезону обрали першу лігу? Вважаємо, що молодому колективу ліпше буде виступати саме у першій лізі. Зазначу, що за нашу команду грають лише вихованці бородянського футболу.

- Як "Бородянка" готувалася до сезону?

- Підготовку до сезону почали у січні, переважно тренувалися у залі. Коли потепліло перейшли на свіже повітря, провели кілька товариських поєдинків.

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив" - изображение 2

- Щодо цілей на цьогорічний сезон…

- Повторюсь – турнірні показники нас не цікавлять. Значно важливішим і актуальнішим для "Бородянки" є питання – награвання кістяка команди, набирання футболістами досвіду. Вони повинні підвищувати свою індивідуальну майстерність, тактичну грамотність. Одним словом – прогресувати.

- Розкажіть про історію створення ФК "Бородянка".

- Спочатку, у 2004 році, був створений ФК "Хутір", на базі якого у 2011 році виник ФК "Бородянка". Тривалий час "Хутір" вважався лідером районного футболу. П’ять сезонів поспіль (2004-2008 ) та у 2010 році вигравали чемпіонат Бородянського району, у 2009 році були срібними призерами. З 2011 року виступаємо під назвою ФК "Бородянка". Нам вдалося продовжити переможний темп "Хутора" та стати кращою командою району у 2011, 2012 та 2016 роках, тричі завоювати срібні нагороди.

Читайте также: Чемпіонат Київської області. 2-й тур. Воробей знову стріляє дуплетом

- ФК "Бородянка" представлений в чемпіонаті області та району. Граєте одним і тим же складом?

- Ні. Він різниться відсотків на шістдесят. В обласному чемпіонаті граємо складом, в якому переважає місцева молодь, середній вік команди приблизно 20-22 роки. В районному чемпіонаті задіяні старші хлопці, середній вік гравців "Бородянка" - 28 років.

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив" - изображение 3

- У складі "Бородянки" є досвідчені футболісти, які пограли на професійному рівні?

- Є, але їх небагато. Найдосвідченіший – воротар Олександр Яценко, який свого часу виступав за "Систему - Борекс", залучався до юнацької збірної України (U-16). У цій же команді пограв і Андрій Легоцький. В досьє Михайло Юрченко є виступи за охтирський "Нафтовик", а у Дмитра Юрченка за "Єдність" (Плиски). Раніше за "Бородянку" виступали колишні професіонали – Віктор Чорний, Юрій Чорний, Олександр Марцун, Юрій Бондарчук, Юрій Костюченко.

- Який, на вашу думку, рівень дитячо-юнацького футболу Бородянщини?

- Дуже серйозний, розвитку дитячо-юнацького футболу у Бородянському районі завжди приділяли велику увагу. Дорослим командам є з кого вибирати. Футбольні секції працюють у Бородянці, Пісківці, Немішаєві. До слова, юнацька команда Пісківки цього року візьме участь у чемпіонаті України (U-19). З підростаючим поколінням працюють колишні і нинішні футболісти "Бородянки" - Андрій Бондар, Олег Сокол, Віктор Юрченко, Михайло Юрченко, Дмитро Юрченко, Олександр Кириленко, Василь Гаращенко, Володимир Шома, який є директором Бородянської ДЮСШ.

Дмитро Науменко: "На даному етапі головне – створити з молодих футболістів боєздатний колектив" - изображение 4

- Ваше селище має непогану футбольну інфраструктуру. Зокрема СФК "Борекс", колись приймав матчі міжнародного турніру Кубок Лобановського. В якому стані нині перебуває цей спорткомплекс?

- Спорткомплекс, до якого входять два поля(центральне, основне) та тренувальний газон частково належить місту, частково – приватній структурі. Свої домашні матчі "Бородянка" проводить на СФК "Борекс", якість поля нас влаштовує.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →