closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Василь Дацький: "З нетерпінням чекаємо нового сезону"

Василь Дацький: "З нетерпінням чекаємо нового сезону"
Изменить размер a+ a-
4960
0

Успішним виявився дебют футболістів ФК "Рафалівка", що представляють однойменне селище міського типу Володимерецького район, у чемпіонаті Рівненської області у другій лізі. На попередньому етапі посівши перше місце у групі "Північ" команда здобула право грати у фінальному етапі, який визначав призерів чемпіонату. У підсумку рафалівські футболісти посіли друге місце, що гарантувало їм участь наступного сезону у вищій лізі. Про сьогодення та подальші перспективи клубу розмовляємо з президентом ФК "Рафалівка" Василем Дацьким.

- Василю Володимировичу, як оцінюєте виступи вашої команди у цьому сезоні?

- Перед початком чемпіонату керівництво клубу поставило футболістами завдання – вийти у вищу обласну лігу. З цим завданням ФК "Рафалівка" впорався, тому можу дати позитивну оцінку виступам команди, яка добре відіграла у більшості матчів. Особливо хочеться відзначити поєдинок проти ФК "Горинь" (Дубровиця). По ходу гри програючи 0:1, рафаліфці зуміли зібратися, проявили характер та красиво перемогли 3:1. З нетерпінням чекаємо нового сезону.

- У регулярному чемпіонаті "Рафалівка" та кричильський "Колос" набрали однакову кількість очок, але за кращої різниці забитих і пропущених м’ячів, ваші підопічні фінішували першими. З цим же суперником ви зійшлися і в "золотому" матчі, який вирішував долю чемпіонства. Рахунок зустрічі – 4:1 на користь "Колоса" для багатьох став несподіваним.

- Трохи розповів про регламент змагань у другій лізі. Всього на старт вийшло 17 команд: 7 - зона "Північ", 10 – "Південь". По дві кращі команди з груп сформували фінальну четвірку, яка у двоколовому турнірі визначила фіналістів першості. Зону "Південь" представляли ФК "Рафалівка" та "Колос" (Кричильськ). З кричилянами на попередньому етапі ми зіграли двічі: вдома поступилися 0:1, на виїзді перемоги 2:1. Саме набрані у протистоянні між "Рафалівкою" та "Колосом" очки враховувалися у фінальному етапі, а от матчі між учасниками групового етапу не проводилися. У "фіналі чотирьох" "Рафалівка" перемогла "Імпульс" (Дубно) 2:1, 2:0 та "Верес-Водник" 3:2, 2:1. У всіх поєдинках сильнішими своїх суперників були і футболісти з Кричильська. Тож на вболівальників чекало захоплююче дійство – "золотий матч" між "Рафалівкою" та "Колосом". Обидва його учасники, незалежно від результату зустрічі, гарантували собі участь наступного сезону у вищій лізі. Можливо цей фактор розслабив наших футболістів і у вирішальній грі сезону вони діяли невпевнено. Погоджуюся з багатьма фахівцями, що рахунок "золотого" матчу, який відбувся на нейтральному полі у Рокитному, - 1:4 виглядає нелогічним.

Василь Дацький: "З нетерпінням чекаємо нового сезону" - изображение 1

- Срібні медалі чемпіонату області у 2 лізі – це найвище досягнення в історії ФК "Рафалівки?

- Так. Футбольні команди Рафалівки у 70-80 роках минулого століття були серед лідерів обласного футболу. Потім був тривалий занепад. Три роки тому я зі своїм братом Юрієм вирішили відродити футбол у селищі. Створили команду, заявилися у другу лігу чемпіонату району. Відразу ж посіли друге місце, потім були другими у першій районній лізі. Наприкінці минуло року прийняли рішення – наступного сезону виступати у чемпіонаті Рівненщини. Як бачимо, дебют вдався. "Срібло"- це хороший результат для "Рафалівки" на сьогоднішній день.

- Що скажете про рівень 2 ліги чемпіонату Рівненської області?

- Він не високий, але сподіватимемось, що майстерність команд зростатиме. Інша справа – 1 ліга. На моє переконання, вищий дивізіон Рівненщини входить до трійки найсильніших обласних чемпіонатів України. Кращі команди області "ОДЕК" (Оржів), ФК "Малинськ" - на перших ролях і в аматорському чемпіонаті країни. Минулорічний чемпіон "Маяк" (Сарни) цього року виступав у Кубку України серед аматорів. Звичайно, що цікаво було б помірятися силами з цими колективами. Хоча за чутками, існує ймовірність того, що з весни "ОДЕК" і "Малинськ" сконцентруються виключно на виступах у всеукраїнських змаганнях. Як би там не було, "Рафалівка" планує серйозно підсилити свій склад та вдало виступити у вищій лізі.

- Познайомте нас зі складом команди та головним тренером?

- Очолює команду відома на Рівненщині людина – Олег Мирончук. Олег Георгійович свого часу виступав за сімферопольську "Таврію", залучався до юнацької збірної України, у сезоні 2003\ 04 грав за млинівську "Ікву" у другій лізі чемпіонату України. Цього сезону він суміщав посаду головного тренера та гравця "Рафалівки". Склад команди формують як місцеві , так і футболісти з інших населених пунктів Володимерецького району, є один гравець з Рівного. В команді симбіоз досвіду та молодості: середній вік гравців – 24 роки. Декілька футболістів спробували себе у професійному футболі. Зокрема відзначу досвідченого воротаря Віталія Бедика, який на початку 2000-их захищав кольори друголігової "Галичини" (Дрогобич). Нападник Олександр Кушнір раніше виступав за молодіжний склад львівських "Карпат". Екс-наставник львів`ян Олег Кононов з часом бачив Олександра гравцем основної команди. Втім, Кононов залишив львівський клуб, не пішли після цього справи і у Сашка. Зате у нинішньому складі "Рафалівки" Олександр Кушнір є одним з ключових гравців.

Василь Дацький: "З нетерпінням чекаємо нового сезону" - изображение 2

- На жаль, сьогодні більшість вітчизняних аматорських клубів не можуть похвалитися якістю своїх стадіонів. А як обстоять справи з цим у ФК "Рафалівка"?

- У нас з інфраструктурою все гаразд! Наступного сезону відбудеться офіційне урочисте відкриття красеня - стадіону, який зведений за власні кошти. Стадіон відповідає високим стандартам: поле автоматично поливається, до послуг команд- затишні роздягальні. Вважаю, що рафалівська арена – одна з найкращих в області. Якість газону вже випробували гравці "Рафалівки" і кажуть: "Поле чудове".

- Як у селищі розвивається дитячо-юнацький футбол?

- Розвиток дитячо-юнацького футболу – це один із наших головних пріоритетів. У першій лізі паралельно з дорослими проводяться змагання і серед юнаків. Тож зараз переглядаємо гравців, займаємось формуванням юнацької команди.В ідеалі бачу - створення на базі Рафалівської школи -інтернату футбольного класу, в якому б навчалися всі бажаючі. Але це питання власними силами вирішити складно, потрібне взаєморозуміння органів місцевої влади та депутатського корпусу. Надіюся, що нам вдасться реалізувати намічені плани.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →