closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Шелест: "ФК "Бершадь" повернеться в професійний футбол"

Олександр Шелест: "ФК "Бершадь" повернеться в професійний футбол"
Изменить размер a+ a-
8941
3

Сезон 2005/06 вболівальники 13-тисячного містечка Бершадь Вінницької області добре пам’ятають до цього часу. Того сезону їхня улюблена команда ФК "Бершадь" виступала у першій лізі чемпіонату України. Вперше і востаннє. Фінансові труднощі не дозволили бершадцям й надалі залишитися в царині професійного футболу, команда навіть до кінця не дограла той чемпіонат. І ось через десять років з’явилася надія, що в невеличкому провінційному містечку знову буде професійний клуб. Повернення на всеукраїнську арену "Бершадь" розпочав виступами в аматорських змаганнях. 14 вересня футболісти з Вінничини у першому поєдинку аматорського Кубку України вдома розійшлися миром з ФК "Нова Поліція" (Кропивницький) 1:1. 21 вересня відбудеться матч-відповідь. На цьому керівництво клубу не збирається зупинятися, а планує впродовж п’яти років повернути команду в професійний футбол. В інтерв’ю нашому кореспонденту президент ФК "Бершадь" Олександр Шелест розповів про дебют команди в Кубку України, пригадав славні сторінки клубної історії та зазирнув у майбуття.


- Олександре Миколайовичу ваші враження від першого матчу попереднього етапу Кубку України серед аматорів ФК "Бершадь" - "Нова Поліція"?


- Враження найприємніші, емоції зашкалюють, після багаторічної перерви ФК "Бершадь" знову повернувся у всеукраїнські кубкові перегони. Наші футболісти повністю віддалися грі. Та й суддівство заробило великий плюс у свій бік. Сподобався також і ФК "Нова Поліція", досвідчена команда, яка чемно поводила себе на футбольному полі.


- Бершадські вболівальники розраховували на перемогу у першому кубковому матчі проти "копів".Чого бракувало для виграшу?


- Для перемоги не вистачило забитого м’яча. Якщо раніше "Бершадь" міг грати три тайми, то тепер друга сорокап`ятихвилинка дається нам важко.


- Яку тактику використовуватимете у матчі-відповіді, що відбудеться 21 вересня?


- Намагатимемось не втрачати контроль над м’ячем. Гратимемо за відомим висловом: поки м'яч в нас – він не в наших воротах. Відступати немає куди, нульова нічия "Бершадь" не влаштовує.


- Хто є ініціатором відродження футбольної команди у Бершаді?


- Таких людей декілька . Це почесний президент нашого клубу Віктор Маланчук, начальник команди Микола Менюк, голова федерації футболу Бершадського району Олег Ковбасюк, депутат міської ради Гліб Хлівний, голова районної ради Микола Грабчак. Ідея відродження полягає в ідеї досягнення мети. Коли я прийшов у футбол мета була проста – щоб існував футбол у селі. Потім стали чемпіонами району, здобули всі титули першості області. Цього року вищеназване шановане товариство разом зі мною об’єдналися в єдиний колектив однодумців. Поставлено високу планку - впродовж п`яти наступних років підготувати команду та базу до другої ліги чемпіонату України! ФК "Бершадь" повернеться в професійний футбол.


- Який футбольний літопис має Бершадь?


- Він досить яскравий, зі своїми переможними сторінками. Відправною точкою відліку розвитку бершадського футболу можна вважати 60 - ті роки минулого століття. Зокрема у 1964 році було засновано футбольний клуб "Колос" (Бершадь) . З 1994 до 1996 року команда називалася "Дуумвірат", з 1997 до 2004 - "Нива", з 2004 - ФК "Бершадь". Команди з Бершаді були постійними учасниками чемпіонату області (окрім сезонів 1992, 2007). У другій лізі чемпіонату України команда виступала у сезоні 2004 / 2005, у першій лізі у 2005 /2006 роках.

Олександр Шелест: "ФК "Бершадь" повернеться в професійний футбол" - изображение 1


- Цьогорічними виступами команди в чемпіонаті області задоволені?


- У перших двох турах ми здобули дві перемоги, маємо в своєму активі також нічию та поразку. Наразі перебуваємо на 4 сходинці в турнірній таблиці. Враження від чемпіонату більше позитивні, а негатив тільки один – суддівство. Вважаємо, що в двох останніх турах наша команда недорахувалась 4 очки завдяки упередженому ставленню до нас арбітрів.


- Яке завдання стоїть перед командою в чемпіонаті Вінничини?


- Призова трійка, але не відмовимось і від чемпіонського титулу.

- Чи розвивається у Бершаді дитячо-юнацький футбол?


- Так. Юні футболісти нашого клубу грають у першості області(ДЮФЛ) у двох вікових категоріях. Також на базі ФК "Бершадь" відкрито футбольні секції у селах Велика Киріївка, Війтивка, Бирлівка.


- Познайомте нас з футболістами та тренерами команди.


- Головний тренер Сергій Рева – колишній гравець ФК "Бершадь". У нас підібрався колектив в якому досвід переплітається з молодістю. Назву всю заявку "Бершаді". Воротарі: Віталій Жеребкін (29 років), Ярослав Ванжула (21). Захисники: Олександр Мартинюк (27), Максим Шоробура (26), Олександр Мунтян (31), Дмитро Євстафьєв (32), Олексій Климчук (19), Денис Гевел (26), Евген Палянчук (32). Півзахисники: Андрій Заводян (33), Віталій Ольхович (24), Владислав Рябцев (23), Роман Гаврильченко (24), Владислав Палій (19). Нападники: Ігор Белік (32), Сергій Гаврильченко (28), Руслан Омельченко (28).


-У нинішньому складі команди є футболісти, які до цього грали на професійному рівні?


- Так, це колишні гравці ФК "Вінниця" Андрій Заводян, Дмитро Євстафьєв, Владислав Рябцев та Руслан Омельченко.


- Наступного сезону ФК "Бершадь" заявлятиметься в аматорський чемпіонат України?


- Такі плани в нас є, маємо надію, що саме так і буде.


- Топ-трійка сучасних вітчизняних футбольних тренерів. Версія Олександра Шелеста.


- Мирон Маркевич, Роман Григорчук, Віталій Кварцяний.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →