closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Тернопільщина може втратити аматорський футбол

Изменить размер a+ a-
1933
0
Проведення чемпіонату Тернопільської області з футболу — на межі зриву. Представники команд заявляють, що практично у всіх районах владні структури самоусунулися від підтримки аматорського футболу. Відповідно команди не мають найменшої фінансової допомоги, щоб розпочати участь в обласній першості з футболу.
Про це йшлося 24 квітня на розширеному засіданні виконавчого комітету Тернопільської обласної федерації футболу (ТОФФ). На сьогоднішній день з великою натяжкою можна говорити, що готові стартувати в обласному чемпіонаті з футболу близько 10 команд. Що дуже мало порівняно з останніми роками: 2011 р. — 21 команда, 2012 р. — 18, 2013 р. — 18. Якщо ситуацію негайно не виправити, то Тернопільщина може втратити масовий аматорський футбол. Адже, як відзначали виступаючі на виконкомі ТОФФ, у районах місцевим жителям залишилося два місця, куди можна піти на вихідні, — церква і стадіон. І так може скластися, що другого в більшості райцентрах може не стати. Щоб цього не сталося, відповідно збільшилась кількість команд-учасниць. Керівництво обласної федерації футболу вже кілька разів відкладало старт обласної першості. На перших порах планувалося розпочати чемпіонат на Провідну неділю, згодом, голова ТОФФ Володимир Мариновський у коментарі нашому виданню повідомив, що чемпіонат стартує 4 травня. І ось на засіданні виконкому контрольною датою визначили 11 травня. Але і вона не остаточна, у разі форс-мажору старт першості може бути зміщено ще на тиждень, тобто на 18 травня.
В останні роки вже стало традицією, коли губернатор збирав голів РДА, стукав кулаком по столі та ледь не в наказовому порядку змушував чиновників на місцях допомагати аматорському футболу. Відповідно кожен керівник району намагався не впасти обличчям у багнюку та правдами-неправдами шукав можливість фінансово допомогти команді. Найкраще, коли ці кошти були закладені в районному бюджеті. Останніми роками практика показує, що бюджету 100 тисяч гривень вистачає команді на цілий рік, щоб безбідно існувати, при цьому зірок з неба не хапати. Але, зважаючи на сьогоднішні реалії (як фінансові, так і кадрові, адже лише 5 з 17 районів мають керівників), далеко не кожен район може собі дозволити виділити таку суму на футбол, коли в районі багато незакритих дірок в освіті, охороні здоров’я, соціалці. Здебільшого футбол у районах фінансується за залишковомим принципом, а цьогоріч, як відзначають представники футбольних команд, навіть ті незначні суми, які закладені в бюджеті, намагаються перекинути з футболу на потреби… українського війська. Так, армію потрібно підтримувати, але ж спорт на місцях теж має жити, адже навіть під час Другої світової війни відбувалися футбольні матчі, проводилися чемпіонати, зокрема на території трьох західних областей України. Сьогодні, на щастя, війни немає, відповідно владі треба звернути увагу на улюблену гру мільйонів. І щоб ця увага була вагомішою, футбольна громадськість краю звернулася до перших осіб області Олега Сиротюка та Василя Хомінця з заявою.
— Вважаємо за доцільне терміново, протягом найближчого тижня, провести традиційну щорічну зустріч керівництва області, районних, міських та селищних голів із керівниками районних федерацій футболу та представниками команд- учасниць чемпіонату. Інакше старт першості області з футболу буде зірвано і десятки тисяч вболівальників будуть позбавлені футбольного свята, — йдеться у зверненні.
Чи почують голоси низів верхи, важко спрогнозувати, але чекати залишилося не довго? Або така зустріч пройде у найближчий тиждень, або на аматорському футболі треба буде ставити хрест.
А тим часом ТОФФ "підчистила" регламент проведення чемпіонату-2014, щоб команди, вирішивши свої фінансові питання, змогли одразу взятися за його величність гру. Отож ключовими пунктами нового регламенту стали: обов’язкова присутність на футбольному полі у складі кожної команди двох молодих гравців (1996 р.н. і молодших); дозволено участь двох гравців (1996 р.н. і молодших) з професійним контрактом ФК Тернопіль або ФК Нива; у заявку команди дозволено включати двох "легіонерів", при цьому за кожного вноситься плата у розмірі 3 тис. грн.; як виняток, дозволено участь двох гравців ФК Тернопіль 1995 р.н. (Т. Кривий та Ю. Соколовський); вступний внесок становить 3 тис. грн.
Що ж до формули змагань, то погоджено попереднє рішення: якщо на чемпіонат заявиться до 12 команд — вони змагатимуться в одній групі в два кола, якщо ж команд буде 14-ть і більше, то буде сформовано дві групи за територіальним принципом, а далі — по чотири кращих виходять у фінал...
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →