closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Засуха: "В усіх матчах футболісти повністю віддавалися грі, в очах був блиск"

Андрій Засуха: "В усіх матчах футболісти повністю віддавалися грі, в очах був блиск"
Изменить размер a+ a-
4143
0

Чемпіонат Київщини вважається одним із найсильніших в Україні. У лідируючих позиціях цього регіону немає нічого дивного: більшість клубів області непогано фінансуються, мають розвинену футбольну інфраструктуру, підтримку місцевої влади та укомплектовані футболістами, які мають досвід виступів на професійному рівні. Другий рік поспіль чемпіоном Київської області у вищій лізі стає "Колос", що представляє село Ковалівка (Васильківський район). У 2013 році сільські футболісти також повторили свій минулорічний успіх - завоювали Суперкубок Київщини. Наставнику команди Костянтину Сахарову за короткий проміжок часу вдалося сформувати боєздатний колектив, кістяк якого складають досвідчені футболісти – Сергій Кузнєцов ( екс - "Металіст"), Сергій Козир (екс - "Борисфен", "Оболонь"), Владислав Савчук (екс -"Металіст"), Руслан Костишин ( екс- "Дніпро", "Арсенал", "Кривбас"), Ігор Рудюк ("Динамо-2") та інші. Не можна також не відмітити і колишнього нападника стрийської "Скали" Василя Коропецького, який цьогоріч із 20-ма м’ячами показав другий результат у гонці бомбардирів (ковалівця на один влучний постріл випередив нападник пісківського "Рубіна" Олександр Антоненко, відомий вболівальникам за виступами в "Іллічівці" та "Оболоні"). Про успіхи "Колоса", кадровий потенціал команди та плани на найближче майбутнє розповідає президент клубу Андрій Засуха.

- Андрію Анатолійовичу, "Колос" доволі рівно провів цьогорічний чемпіонат. Очоливши турнірну таблицю з перших турів ковалівці так і не дозволили своїм найближчим конкурентам на фінішній прямій наблизитися до себе. Які Ваші враження від сезону?

- Звичайно, що порадувала друга поспіль перемога ковалівського "Колоса" в чемпіонаті. Своєю грою хлопці її заслужили. В усіх матчах футболісти повністю віддавалися грі, в очах був блиск. Щодо загальної характеристики обласного чемпіонату, на мій погляд, він був значно цікавіший, ніж торік. Рівнішим виявився і цьогорічний склад учасників. Справжнім святом для наших уболівальників став фінал Суперкубку Київщини, в якому "Колос" зійшовся з "Чайкою" (Петропавлівська Борщагівка). Гра відповідала результату. Попри вилучення ковалівця Владислава Савчука на початку другого тайму нам вдалося перемогти з рахунком 1:0. Задоволений як результатом, так і грою своїх підопічних.

- "Колос" двічі поспіль стає чемпіоном Київської області. Що було легше завоювати цей титул, чи його захистити?

- На мою думку, все-таки легше було вперше завоювати золоті медалі чемпіонату області. Захищати титул завжди важче. Проти нас суперники виходили як проти діючих чемпіонів, простих матчів не було.

- Свої виступи в обласних змаганнях "Колос" розпочав у 2012 році. Розкажіть, будь-ласка, про історію створення клубу?

- Футбол у Ковалівці любили завжди, а у 1984 році мій батько Анатолій Засуха створив футбольний клуб "Світанок". Наступного року команда виграла турнір "Шкіряний м’яч", надалі "Світанок" успішно виступає у чемпіонаті Васильківського району. Футбольний клуб "Колос" створили у 2011 році. Хотілося б відзначити, що велику допомогу в його створенні надавав нинішній віце-президент клубу Юрій Балашев.

- Чому у виборі тренера зупинилися на Костянтині Сахарову, колишньому футболісті "Іллічівця", який не мав особливого досвіду у тренерській роботі?

- Це мій особистий вибір. Я б сказав інтуїтивний вибір. Костянтин Сахаров належить до плеяди молодих вітчизняних тренерів. Він дуже вимогливий і дисциплінований наставник, вважаю, що у нього велике тренерське майбутнє.

- Як Вам вдалося сформувати такий зірковий склад? Йому могли б позаздрити навіть клуби другої та першої ліг.

- Дійсно, за нашу команду виступає багато досвідчених футболістів. Перед тим як оформити з ними трудові відносини я особисто зустрічався з кожним гравцем, обумовлювали всі нюанси. Сьогодні у "Колосі" сформувався, якщо можна так сказати, сімейний колектив однодумців, в якому не відбувається суттєвих змін.

- Чому в команді довго не затрималися ще дві "зірки" українського футболу Сергій Закарлюка та Едуард Цихмейструк?

- У кожного з цих гравців, які поза всяких сумнівів, залишили свій слід в історії українського футболу, були різні ситуації. Наприклад, Сергій Закарлюка, який у минулому сезоні став одним із ключових гравців "Колоса", цього року вирішив завершити кар’єру футболіста. З Сергієм нормально розійшлися. Нині він робить перші кроки на тренерському шляху, тому можу побажати йому лише успіхів у цій справі. Що стосується Едуарда Цихмейструка, який перебував у "Колосі" на початку сезону, то з ним не склалися стосунки.

- Торік кольори "Колосу" захищав один із кращих українських гравців з пляжного футболу Олег Зборовський. Однак нинішнього сезону його у складі немає…

- Олег поїхав на чемпіонат світу з пляжного футболу, після чого деякий час не з’являвся в "Колосі". Він зробив свій вибір на користь пляжного футболу . Ми з ним залишилися в добрих відносинах, тому не виключаю, що цей футболіст ще зіграє за "Колос".

- Чому домашні матчі команда проводить на стадіоні у Терезені (Білоцерківський район), а не у Ковалівці?

- Нині триває реконструкція стадіону у Ковалівці. Маю надію, що в червні 2014 року команда проведе свій перший поєдинок на сільській арені. Футбол у селі люблять, тому вірю, що на домашніх матчах не буде жодного вільного місця на трибунах .

- Чи не плануєте наступного сезону заявитися до аматорської ліги?

- Поки що таких планів немає, але якщо все буде гаразд, то найближчим часом подібна перспектива існує.

- Чи планує "Колос" підсилювати свій склад у міжсезонні?

- Це питання знаходиться в компетенції тренерського штабу. Будемо його обговорювати.

- Після того як київський "Арсенал" припинив своє існування футболісти основного та молодіжного складу стали вільними агентами. Чи не збираєтеся запрошувати колишніх канонірів, якщо не з першої, то, можливо, з молодіжної команди?

- Усі кадрові питання вирішуватиме тренерський штаб.

- Андрію Анатолійовичу, наостанок розкажіть трішки про себе?

- Мені 27 років, маю економічну освіту (магістр міжнародних фінансів), закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин (МДІМВ). З дитинства захоплююся футболом. Мрію, щоб ковалівський "Колос" із кожним сезоном підвищував свій професійний рівень.

До речі

Київська обласна федерація футболу затвердила подання експертної комісії Комітету з проведення змагань і назвала найкращих гравців сезону. У цьому списку найбільше футболістів ковалівського "Колоса". Зокрема, найкращим центральним оборонцем став ковалівець Євген Чуприна. Найефективнішими фланговими півзахисниками Київщини футбольного зразка 2013 року визнано гравців чемпіонської дружини — ковалівського "Колоса": правий хавбек — Ігор Рудюк, лівий — Сергій Зуєвич, першим номером серед ігрових диригентів — Олександр Поздєєв. Саме Поздєєва, який уже не перший рік виступає в аматорських колективах області, фахівці Київщини футбольної назвали володарем іменного призу Анатолія Демченка. Нинішнього сезону командний режисер ковалівців зіграв 26 календарних матчів і відзначився сімома точними ударами. Але найважливіше, що саме завдяки його таланту груповий маневр "Колоса" був яскравим, динамічним і результативним. А минулого року турнірні відповідники Олександра Поздєєва були скромнішими — 26 матчів і 2 голи.

Найкращим нападником і володарем іменного призу Віктора Хлуса за підсумками року визнано представника ковалівського "Колоса" Василя Коропецького. До слова, його другий рік поспіль визнають кращим нападником, що промовисто засвідчує непересічне обдарування форварда і загальне визнання, якого він домігся в столичному регіоні.

"Всесильний малюк" — так називають невисокого на зріст, але навдивовижу спритного та кмітливого футболіста не лише симпатики, а й фахівці. Два роки поспіль Коропецький наводить жах на захисників і воротарів обласних команд, що протистоять "Колосу". За цей період він забив 30 м’ячів у 39 чемпіонатних зустрічах, оформивши, до слова, чотири хет-трики і в одному матчі відзначившись п’ятьма точними ударами. Важливо, що саме Василь Коропецький забивав особливо цінні м’ячі — в змаганні з безпосередніми конкурентами.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →