closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Валерій Донкоглов: "Вважаю, що всю турнірну дистанцію команда відіграла досить рівно, без збоїв"

Валерій Донкоглов: "Вважаю, що всю турнірну дистанцію команда відіграла досить рівно, без збоїв"
Изменить размер a+ a-
1258
0

ФК "Імені В.З.Тура" (Татарбунарський район) підтвердив, що на сьогодні є найсильнішим аматорським клубом Одеської області. Підопічні Валерія Донкоглова вдруге поспіль достроково перемогли в обласному чемпіонаті. Футболісти з півдня Бессарабії у турнірній таблиці зуміли обійти такі досвідчені команди, як "Хаджибей" (Усатове) та "Олімп" (Кірнички), що посіли друге та третє місця відповідно. Крім цього, ФК "Імені В.З.Тура став володарем Кубка федерації ООФФ (Одеська обласна федерація футболу).

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" головний тренер ФК "Імені В.З.Тура" Валерій Донкоглов розповів про перипетії чемпіонського сезону, історію та склад команди, плани на майбутнє.

- Валерію Вікторовичу, ФК "Імені В.З.Тура" вдруге поспіль став чемпіоном Одеської області. Якщо порівнювати два останні сезони, що було важче – вперше здобути цей трофей, чи захистити його?

- Звісно ж, набагато складніше було захистити чемпіонський титул. Хоча грали цьогоріч майже тим складом, що і минулого сезону. Напередодні чемпіонату команду залишили лише двоє гравців. Уже впродовж декількох сезонів маємо бойовий кістяк.

- ФК "Імені В.З.Тура" упевнено подолав турнірну дистанцію: у чотирнадцяти матчах здобув дванадцять перемог, один поєдинок звів унічию та ще в одному поступився. Друга команда чемпіонату "Хаджибей" (Усатове) відстала на шість очок.

- Вважаю, що всю турнірну дистанцію команда відіграла досить рівно, без збоїв. Вдруге поспіль чемпіоном Одещини ФК "Імені В.З.Тура" став цілком логічно заслужено.

Читайте також: ФК "ім. В.З. Тура" - чемпіон Одеської області

Виокремлю яскраву перемогу над "Дністровцем" (Білгород-Дністровський), який фінішував на четвертому місці, - 6:2. Запам’ятався і виграшний результат у поєдинку з "Олімпіком" (Кірнички) – чемпіоном області 2017 року – 2:1. Упродовж сезону було і декілька валідольних матчів, після яких додалося сивого волосся на голові. Зокрема це зустріч проти команди Ізмаїлу, яка завершилася бойовою нічиєю 3:3. На жаль, у цьому матчі була недооцінка суперника, втрата концентрації. Складним був і поєдинок зі срібним призером - "Хаджибеєм" (Усатове), в якому ми поступилися. У цій грі пані удача відвернулася від нас. Але нічого не вдієш – такі матчі бувають у кожної команди.

- У ФК "Імені В.З.Тура" досить потужно зіграла атакуюча ланка: забито найбільше м’ячів – 52; Сергій Барсуков (15 голів) та Олег Підлетейчук (12 голів) стали найкращими бомбардирами чемпіонату. Як ви охарактеризуєте голеадорів своєї команди?

- Велика кількість забитих м’ячів – це наслідок повного взаєморозуміння на полі між усіма ігровими ланками. Скажімо, Олег Підлетейчук прийшов у команду перед самісіньким чемпіонатом і відразу ж влився у колектив, вписався у командну гру. Це підтверджує, що він є справжнім професіоналом своєї справи. А кількість м’ячів забитих Сергієм Барсуковим говорять самі за себе.

- Кінцівку футбольного сезону на Одещині ФК "Імені В.З.Тура" увінчав перемогою у Кубку Федерації ООФФ.

- Так. Минулої суботи, 26 жовтня, у Овідіополі ФК "Імені В.З.Тура" у фіналі Кубку Федерації ООФФ переміг чемпіона першої обласної ліги "Алкалію" (Карналіївка) 5:0. Це була жирна крапка нашого виступу на теренах Одеської області у цьому сезоні.

- Хто є ключовими виконавцями у складі вашої команди?

- ФК "Імені В.З.Тура" - сильний насамперед своєю колективною, командною грою, бойовим духом, позитивним мікрокліматом усередині колективу.

Виділяти когось індивідуально немає сенсу. Головний стимул команди – наші вболівальники, які завжди віддано підтримують нас. Заради них, власне, ми і граємо. На домашніх поєдинках у середньому нас підтримує 500-600 глядачів. Це досить хороші цифри, як для обласного чемпіонату. Зазначу, що багато вболівальників власним коштом їздять підтримувати ФК "Імені В.З.Тура" на гостьові поєдинки. Честь і хвала нашим вірним тифозі!

-Чи є у команді колишні професіонали ?

- Так. Це досвідчений 34-річний центральний захисник Віталій Базан, який п`ять сезонів відіграв за "Реал Фарму" (Одеса), а також виступав за клуб вищої ліги чемпіонату Молдови "Зоря" (Бєльці). Ще один оборонець Олексій Макасьор у своїй футбольній біографії теж має досвід виступів за "Реал Фарму". Багато сезонів за цю ж команду відіграв і 36-річний нападаючий Олег Підлетейчук. 33-річний форвард В`ячеслав Шаєнко є вихованцем школи донецького "Шахтаря". У кар’єрі Славка було багато професійних клубів – "Зірка" (Кіровоград), "Дніпро" (Черкаси), "Арсенал" (Харків), "Комунальник" (Луганськ), "Динамо" (Хмельницький), "Реал Фарма" (Одеса). Це чотири найдосвідченіші гравці команди, які є одними із наших лідерів.

- Який середній вік команди?

- 25-27 років.

- Відколи ви очолюєте ФК "Імені В.З.Тура"?

- Команду почав тренувати у 2017 році, до цього багато років виступав на позиції нападника за аматорську команду "Славія" (Дмитрівка). До слова, народився у Дмитрівці Татарбунарського району. Кар’єру гравця завершив у 2004-му – у 33 роки.

- За ФК "Імені В.З.Тура" також грає ваш брат?

- Віталій Донкоглов, який за амплуа є нападником, грав минулого сезону. Цьогоріч – не дозволяють травми . У чемпіонаті, що завершився Віталій допомагав мені у тренувальному процесі. Також до тренерського штабу входить начальник команди Олександр Мукієнко, без якого важко уявити наш дружній колектив.

- Коли було засновано ФК "Імені В.З.Тура"?

- ФК "Імені В.З.Тура" заснували у 2017 році. Засновником клубу є Віктор Донкоглов – патріот рідної землі, великий шанувальник футболу. Віктор Георгійович особисто посприяв появі клубу, згодом йому вдалося залучити серйозних спонсорів.

- Назвете цих людей ?

- Насамперед це президент клубу Олександра Романова. Він завжди цікавиться нашими справами, у курсі всіх проблем команди, підтримує чим може. Приємно усвідомлювати, що клубом керує така футбольна людина, як Олександр Валер`янович. Допомагають й інші спонсори, які є його однодумцями.

- Вашу команду названо на честь Василя Захаровича Тура. Декілька слів про цю людину.

- Двома словами про нього не скажеш. Народився Василь Захарович у 1919 році на Полтавщині, але все його життя пов’язане з Татарбунарським районом. Він без перебільшення – легенда сільського господарства України. Уявіть собі, Герой Соціалістичної Праці Василь Тур був головою колгоспу імені Татарбунарського повстання з 1955 до 1986 року! Василь Захарович багато зробив для соціальної сфери та розвитку спорту. За його ініціативи у Татарбунарах був заснований футбольний клуб "Повстання", який є одним із найтитулованіших в одеському обласному футболі. Зокрема рекордсменом за кількістю перемог у Кубку Одеської області.

Неодноразово "Повстання" ставав чемпіоном СРСР серед сільських колективів. З 1979-го і до 1986-го року у Татарбунарах проводився щорічний всесоюзний турнір "Дружба" на призи В. З. Тура. 13 липня 1986 року Василя Захаровича не стало… Його вклад у становлення футболу у Татарбунарському районі величезний. Наш клуб гордиться тим, що носить ім’я цієї легендарної людини. ФК "Імені В.З.Тура" - це нова віха в історії татарбунарського футболу, який понад три десятки років був без команди високо рівня.

- Які плани команди на наступний сезон?

- Однозначно наступного сезону виступатимемо у чемпіонаті Одеської області. Спробуємо стати обласними чемпіонами втретє поспіль. Про всеукраїнські аматорські турніри поки що говорити не буду. Хоча футболісти ФК "Імені В.З.Тура" , на мій погляд, уже переросли обласний рівень. Треба лише підтягнути нашу інфраструктуру. Всі об’єкти (трибуни, роздягальня і т. п) на стадіоні відповідають вимогам і нормам, а от над якістю газону потрібно попрацювати.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →