closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олексій  Зорін: "UEFA GROW  - це новий виклик для Тернівки футбольної"

Олексій  Зорін: "UEFA GROW  - це новий виклик для Тернівки футбольної"
Изменить размер a+ a-
1999
0

Районний центр Тернівка, що на Дніпропетровщині, відвідали поважні гості – перший віце-президент Української асоціації футболу (УАФ) Олег Протасов, заступник генерального секретаря УАФ, голова Івано-Франківської обласної федерації футболу (ІФОФФ) Андрій Бондаренко, голова федерації футболу Дніпропетровської області (ФФДО) Віктор Андрухів, виконавчий директор ФФДО Ярослав Дерев`янко. Тут презентували міжнародний футбольний проект UEFA GROW, а Дніпропетровську область обрали одним із трьох пілотних регіонів для його запуску.

Серед завдань проекту - залучити якомога більшу кількість українців до заняття футболом завдяки організації масових заходів, тренінгів та створення справжньої футбольної громадськості. Ця програма вже успішно функціонує у наших сусідів - у Польщі, Білорусі та Румунії.

Олексій  Зорін: "UEFA GROW  - це новий виклик для Тернівки футбольної" - изображение 1

Про те, як проект "UEFA GROW" реалізовуватиметься у Тернівці - двадцятивосьмитисячному шахтарському містечку, розташованому на відстані 100 км від обласного центру, нам розповів голова федерації футболу м. Тернівка, тренер місцевої ДЮСШ Олексій Зорін. Крім того, Олексій Олександрович повідав про останні новини дорослої місцевої команди "Темп" (Тернівка), яка виступає у другій лізі чемпіонату Дніпропетровщини і наставником якої він є.

- Олексію Олександровичу, що собою являє проект "UEFA GROW"? Які основні його принципи?

- Почну з того, що від Дніпропетровської області у даному проекті візьмуть участь 33 школи з Тернівки, Павлограда, Першотравенська та Синельникового.

У рамках "UEFA GROW передбачені "Шкільні футбольні ліги", футбольні фестивалі для дівчаток, заходи для родин. У проекті "UEFA GROW", який стартував в Україні у трьох областях - Київській, Івано-Франківській та Дніпропетровській - будуть задіяні учні 2-8 класів.

Новий стратегічний план "UEFA GROW" включає в себе розвиток аматорського, дитячого та жіночого футболу, футболу для людей з інвалідністю та ветеранів. Головна мета – через популяризацію футболу, боротися з фізичної пасивністю, збільшити можливості для тренерів, знаходити приховані таланти і збільшувати доходи.

Олексій  Зорін: "UEFA GROW  - це новий виклик для Тернівки футбольної" - изображение 2

- Чому, на ваш погляд, обрали Тернівку?

- Тернівка була вибрана невипадково для участі в даному проекті, оскільки в нашому місті футболу приділяється багато уваги: відроджуються турніри і чемпіонати серед дітей, аматорів і ветеранів, в яких змагається велика кількість гравців.

Як відзначили голова федерації футболу Дніпропетровської області Віктор Андрухів та виконавчий директор цієї організації Ярослав Дерев`янко наше місто має позитивний досвід проведення соціального проекту "Відкриті уроки футболу". Не останню роль у виборі Тернівки зіграла і тісна співпраця місцевого футбольного товариства із керівництвом міської влади. Мерія завжди іде нам назустріч, сподіваюся, що так буде і в подальшому.

Крім того, Тернівська ДЮСШ є одним із лідерів дитячо-юнацького футболу Дніпропетровщини. В обласній ДЮФЛ місто заявлене всіма віковими категоріями. Хороші результати демонструють команди 2005, 2006 - 2007 років народження, які двічі ставали чемпіонами області у вищій лізі та хлопчики 2009 р.н. Я уже 16 років обіймаю посаду голови федерації футболу м. Тернівка та тренера ДЮСШ. Крім мене у дитячо-юнацькій школі працюють ще два футбольні наставники – В’ячеслав Кузнєцов і Сергій Крюков. Усі разом виховуємо майбутніх чемпіонів. Місцева ДЮСШ може пишатися своїми вихованцями, професійними футболістами – Павлом Мілєсіним і Богданом Кірєєвим, юними гравцями – Іллею Цурканом, Єгором Рогачем, Данилом Сидоренком та іншими хлопцями.

Олексій  Зорін: "UEFA GROW  - це новий виклик для Тернівки футбольної" - изображение 3

Ось зовсім нещодавно три хлопчики 2006 року народження, які є чемпіонами області у вищій обласній лізі своєї вікової групи, перейшли в академію "Олександрії", один – в академію СК "Дніпро-1".

У Тернівці приділяють неабияку увагу спортивній інфраструктурі. Зараз триває реконструкція стадіону, що завершиться у 2020 році. Крім того, наступного року заплановано відкриття двох універсальних спортивних майданчиків (розміри 36х18).

Велику допомогу у розвитку тернівського футболу надає місцевий меценат Дмитро Гаєвой.

- Якою була програма візиту почесних гостей?

- У залі засідань виконкому відбувся семінар-конференція щодо впровадження проекту UEFA GROW "Пілотний проект розвитку масового футболу в Україні 2019-2021рр.". На заході були присутні міський голова Віталій Тарелкін та почесні гості – перший віце-президент УАФ Олег Протасов, голова ІФОФФ Андрій Бондаренко, голова ФФДО Віктор Андрухів, виконавчий директор ФФДО Ярослав Дерев`янко За підсумками зустрічі підписано меморандум про взаєморозуміння і співпрацю між Українською асоціацією футболу і Тернівською міською радою. "UEFA GROW" - це новий виклик для Тернівки футбольної

Після презентації проекту та обговорення усіх важливих питань відбулося відкриття "Фестивалю футболу" для дівчаток, які навчаються у 2-3 класах міських загальноосвітніх шкіл. До слова, цей футбольний захід проходитиме щомісячно. Один раз на тиждень відбуватимуться змагання "Шкільної футбольної ліги" у трьох вікових категоріях. Переможці цього міського турніру зіграють у всеукраїнському фіналі.

Поза всяким сумнівом, "Шкільна футбольна ліга" додасть авторитету професії учителя фізичного виховання, яка, на мою думку, недооцінена суспільством.

Почесні гості також провели об’їзд спортивних об’єктів міста (ДЮСШ "Темп", спортивний майданчик ЗЗСО № 4, будівництво футбольного стадіону – територія ЦДТ, футбольне поле "Гірничого ліцею").

Усі відзначили, що презентація проекту "UEFA GROW" у Тернівці пройшла на найвищому рівні.

- І наостанок розкажіть, як наразі обстоять справи у тернівського "Темпу", який виступає у другій лізі (група "В") чемпіонату Дніпропетровської області?

- Команда за два тури до завершення групової стадії виконала завдання -мінімум – пробилася у плей-офф чемпіонату. Це стало можливим у значній мірі завдяки двом гостьовим перемогам над нашими прямими конкурентами за вихід у фінальний етап – "Адреналіном" (Василівка) та збірною Синельниківського району з рахунком 1:4. У чвертьфіналі, ймовірніше за все, "Темп" зустрінеться з "Олімпіком" (Петриківка) – цікавим та амбітним колективом. Утім, я упевнений у своїх футболістах, які докладуть максимум зусиль, аби вийти у півфінал. Не озброєним оком видно, що наші футболісти значно додали у грі останнім часом. Зазначу, що у першу лігу виходять три команди.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →