closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Аркадій Лилак: "Думаю, що ФК "Кам’яне" буде під силу поборотися за високі місця"

Аркадій Лилак: "Думаю, що ФК "Кам’яне" буде під силу поборотися за високі місця"
Изменить размер a+ a-
1528
0

Після річної перерви у чемпіонаті Миколаївської області знову виступить представник Новобузького району – ФК "Кам’яне". Команда представляє однойменне село, де мешкає всього 400 людей. Зовсім небагато, але на відміну від інших українських сіл із такою кількістю населення, які на жаль, занепадають, у Кам`яному все навпаки. Тут функціонує вся необхідна соціальна інфраструктура: школа, дитячий садок, клуб, фельдшерсько-акушерськийпункт, спортивні заклади. Гордість села – однойменний футбольний клуб, який має багаті традиції.

Сучасна сторінка кам`янського футболу пишеться завдяки патріотизму і любові до рідного краю братів Римчуків: Валерій - сільський голова Кам’яного та одночасно граючий тренер футбольної команди, Микола – керівник аграрного підприємства, яке надає "Кам’яному" матеріальну підтримку.

Важко уявити команду і без тренера-консультанта, ветерана місцевого спорту Аркадія Лилака, який майже 40 років віграв за команди з Кам’яного. Аркадій Дмитрович – справжній ентузіаст своєї справи, він виховав не одне покоління футболістів.

Напередодні старту футбольного сезону на Миколаївщині кореспондент спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" поспілкувався з Аркадієм Лилаком.

- Аркадію Дмитровичу, чим була викликана відсутність ФК "Кам’яне" у чемпіонаті Миколаївської області попереднього сезону?

- Вирішили на рік взяти паузу в обласних футбольних баталіях. Час від часу хлопці збиралися, проводили товариські поєдинки. Звичайно, що могли виступати у районних змаганнях, але як не прикро це констатувати, вперше за історії місцевого футболу, чемпіонат Новобузького району не проводився. Хоча були часи, коли районна першість відбувалася у двох лігах.

Аркадій Лилак: "Думаю, що ФК "Кам’яне" буде під силу поборотися за високі місця" - изображение 1

- Якою, до речі, є історія кам`янського футболу?

- У радянську епоху у чемпіонаті району сільська команда представляла колгосп "Червона Україна". Пізніше колектив називався "Заінгулія", у 2006 році йому вперше вдалося стати чемпіоном Новобузького району. Після цього "Заінгулія", а потім і ФК "Кам’яне", який веде свій відлік з 2011 року, - беззмінний районний чемпіон. Особисто я почав захищати честь місцевого футболу з 1981 року. Грав майже на всіх позиціях, останні десять років захищав ворота. Ігрову кар’єру завершив, у 45-річному віці у 2011 році. Після цього працюю тренером-консультантом ФК "Кам’яне".

За короткий проміжок часу у Кам`яному вдалося створити боєздатний колектив, який поступово виходить на лідируючі позиції у чемпіонаті Миколаївської області.

Намагаються розвивати у селі й інші види спорту. Зокрема волейбол, баскетбол , настільний теніс. Спортивній інфраструктурі, яка функціонує у селі можуть позаздрити і в районному центрі.

В обласній федерації високо оцінюють організаційний рівень проведення футбольних поєдинків у Кам`яному і відзначають, що цей населений пункт повинен стати гарним прикладом для інших міст і сіл Миколаївщини.

- Бронзові медалі "Кам’яного" у чемпіонаті Миколаївської області 2017 року – це найвище досягнення команди?

- Мабуть. Якщо брати до уваги літні чемпіонати Миколаївщини. Бо "Кам’яне" також перемагало і в обласній зимовій першості – сезон 2017/2018.Тоді команда була на піку своєї форми.

Крім, того тричі, в 2011-му, 2016-му та 2017-му роках завойовували престижний на Миколаївщині Кубок на призи газети "Рідне Прибужжя" пам’яті журналіста Миколи Баранова. Ще п’ять разів грали у фіналі. Цей турнір, до слова, був започаткований для кращих сільських футбольних колективів області і є даниною пам’яті репортеру "Рідного Прибужжя" Миколі Баранову.

- Ваша команда цікаве ще тим, що ключовим гравцем та граючим тренером команди є сільський голова Кам’яного.

- Так. Валерій Римчук - яскраво виражений лідер команди, заправський бомбардир і незаперечний моральний авторитет як на футбольному полі, так і поза його межами. У 2015 році місцева громада обрала Валерія Миколайовича головою Кам`янської сільської ради, тож тепер він на власному прикладі пропагує здоровий спосіб життя серед односельців. Він вірить, що його підопічні у найближчому майбутньому диктуватимуть футбольну моду на Миколаївщині. До речі, Валерій Римчук є ще й гравцем збірної команди мерів українських міст, яка представлятиме нашу країну на чемпіонаті Європи. Завдяки цьому про крихітне село у Новобузькому районі знатимуть за кордоном.

Фінансову допомогу ФК "Кам’яне" вже багато років надає Микола Римчук - старший брат Валерія. Свого часу він і сам виходив на смарагдовий газон, однак важка травма не дозволила йому продовжити кар’єру футболіста. Зараз у Миколи Миколайовича інше амплуа – він меценат.

Завжди корисну пораду молодим гравцям може дати заслужений футбольний ветеран Олександр Помінчук. Він тривалий час виступав за "Кам`яне", аматорські колективи Кіровоградської області. Тепер залюбки ділиться набутим досвідом із нинішнім поколінням футболістів. Нещодавно наша дитяча команда під керівництвом Олександра Івановича стала переможцем районного чемпіонату з футзалу.

Аркадій Лилак: "Думаю, що ФК "Кам’яне" буде під силу поборотися за високі місця" - изображение 2

- За якими критеріями формується склад ФК "Кам`яне" ?

- Команда вкомплектована винятково місцевими футболістами і гравцями з навколишніх сіл. Керівництво клубу впевнене, що місцеві гратимуть з подвійною енергією і бажанням, адже на стадіоні їх підтримують рідні і друзі. На мій погляд, від "легіонерів" такої самовіддачі не буде.

- Які у "Кам`яного" плани на цей сезон?

- Ми вдало розпочали футбольний рік: у зимовому чемпіонаті Миколаївської області наша команда порадували своїх відданих уболівальників не лише гарним результатом, а й змістовною та безкомпромісною грою. Що стосується спортивного результату, то посіли друге місце, поступившись "Осені золотій" (Новоодеській район), у чиєму складі виступала чимала кількість екс-профі.

Крім того, нещодавно взяли участь у районному турнірі, що відбувся у селі Вільне Запоріжжя . Його організував місцевий сільський голова Олександр Латай. "Кам’яне" здолавши "Динамо" (Новий Буг) - 4:0 та "Волю" (Вільне Запоріжжя) – 1:0 здобув перемогу у турнірі. Наші гравці Едік Бабенко, Олександр Стингач та Сергій Сірик були відзначені у спеціальних номінаціях.

Тепер готуємося до поєдинку 1/16 фіналу Кубку Миколаївської області, що відбудеться 13 квітня. На цій стадії змагань нашим суперником буде "Радсад" (Миколаївський район). Цей матч планують відвідати керівники Федерації футболу Миколаївської області, які вручать "Кам’яному" срібні медалі зимового чемпіонату. Наприкінці ж цього місяця стартує літній чемпіонат області. Думаю, що ФК "Кам’яне" буде під силу поборотися за високі місця.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →