closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Ігор Заганич: "Фаворитів визначити складно, більшість команд – темні конячки"

Ігор Заганич: "Фаворитів визначити складно, більшість команд – темні конячки"
Изменить размер a+ a-
578
0

Футбольний клуб "Хлібзавод №9" (Дніпро) - один із старожилів чемпіонату Дніпропетровської області. Команду було засновано у травні 1996 року. За декілька років вона дебютувала у чемпіонаті міста, а згодом і області. Здобутки заводчан такі: неодноразові переможці та призери чемпіонату Дніпра з футболу та футзалу, володарі Кубка міста, двічі здобували "бронзу" у першій обласній лізі.

За ці роки кольори "Хлібзаводу № 9" захищало багато відомих футболістів, серед них, зокрема - Микола Збарах, Андрій Скарлош, Ігор Гришин, Антон Шарко, Ігор Прокурор, Олександр Бєляєв та інші. Понад 20 років заводський колектив очолює Ігор Заганич.

Нині дніпровці готуються до чергового, шостого за ліком, сезону у першій лізі чемпіонату Дніпропетровської області. Про підготовку команди та подальші плани в інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" розповів головний тренер "Хлібзаводу № 9" Ігор Заганич.

- Ігоре Івановичу, розкажіть як проходить підготовка "Хлібзаводу № 9" до нового сезону?

- За сталою традицією взяли участь у зимовому Кубку Максима Білого. На попередньому етапі виступали у групі "А", де нашими суперниками були відомі в області команди - "Твій Рідний Край" (Новомосковськ), "Альфа і Омега" (Дніпро), "Олімпік-Frait" (Дніпро), "Рапід" (Кам`янське). До останнього туру йшли на першому місці, але у підсумку опинилися на третій сходинці, яка нам також гарантувала участь в 1/ 4 фіналу Кубка. У чвертьфіналі зійшлися з "УФК-Ювілейний" (Дніпро). На жаль, на початок матчу, 14 годину, нам не вдалося зібрати оптимальний склад, адже всі наші хлопці працюють на основних місцях роботи. Довелося експериментувати зі складом та тактичним схемами. Основний час поєдинку завершився внічию (0:0), а в серії пенальті переміг "УФК-Ювілейний". Якби грали найсильнішим складом, думаю, що пройшли б цього суперника.

"Хлібзавод № 9" також постійно проводить контрольні поєдинки. Хочемо увійти в чемпіонат добре збалансованим, зіграним колективом.

- Коли починається чемпіонат?

- Наприкінці квітня.

- Вже відомий список його учасників?

- Майже відомий. Зараз вирішується кількість команд-учасниць. Їх буде або 12, або 14.

- Чи вдалося "Хлібзавод № 9" зберегти основну обойму команди?

- На жаль, ні. Наразі створюємо практично нову команду, проводиться селекційна робота, шукаємо гравців, які можуть посилити усі ігрові ланки. Передусім оновимо центральну лінію, адже минулого сезону нас залишили гравці центру поля – Артур Демідов, Федір Ємельянов, Євген Щепалкін, Дмитро Стафайчук, які перейшли у "Скіф" (Дніпро), що цього сезону виступатиме в обласній Суперлізі. Ще раніше до складу учасника чемпіонату України "Скорука" (Томаківка) перейшов наш ключовий атакувальний півзахисник, лідер команди, 28-річний Ігор Прокурор, який позаторік став кращим бомбардиром першої ліги чемпіонату області. В юні роки Ігор подавав великі надії: пограв за молодіжний склад криворізького "Кривбасу", охтирський "Нафтовик", стрийську "Скалу", молдовську "Академію". Якби не травми він би точно грав в Українській Прем`єр-лізі.

Серйозно травмувався основний центральний хав Дмитро Андрійчук, на його місце запросили Юрія Демчика, однак і він зазнав важкого ушкодження. Відбудуться зміни й на останньому рубежі. Торік у рамці впевнено почувався Іван Мороз, "шефство" над яким взяв Андрій Неруш – голкіпер національної збірної України з пляжного футболу, який у деяких матчах одягав светр і "Хлібзаводу № 9". Іван став гравцем молодіжної збірної країни з пляжного футболу, і у міжсезоння поїхав на оглядини в томаківський "Скорук", але у нього там щось не склалося. Наразі питання подальшого перебування Мороза у нашій команді залишається відкритим. Водночас за рекомендацією екс-голкіпера "Хлібзаводу № 9" Миколи Збараха, який у свої 44 роки все ще виступає за "ВПК-Агро" (Магдалинівка), запросили 16-річного воротаря Тимофія Процана. Сподіваюся, що Тимофій проявить себе, адже необхідний потенціал у хлопця є.

- Хто з польових гравців прийшов у команду?

- Відзначу таких новачків – Дмитра Вайсера, Андрія Албула, Станіслава Захарова, Сергія Нізу, Єгора Подунова, Віталія Гаврющенка. Ці футболісти взимку поповнили наш склад і я дуже на них розраховую. Як і на старожилів команди – Миколу Кулініча, Олексія Шестакова, Романа Столітнього, Павла Мудрака, капітана команди Романа Денисенка, Ігоря Безсонова. До речі, батько останнього Ігор Безсонов-старший допомагає мені у тренерській роботі.

- Яке завдання стоїть перед командою цього сезону?

- Почну з минулого сезону:кадрові пертурбації далися взнаки, і команда посіла восьме місце. Хоча були і яскраві матчі. Як, наприклад, перемога над чемпіоном першої ліги "Atrium" (Павлоград) з рахунком 2:0. Торік головне було закласти міцний кадровий фундамент. Цього сезону потрібно зберегти нинішніх виконавців і підготувати їх до подальших перемог. Не найгіршим результатом буде, якщо "Хлібзавод № 9" посяде місце у першій п’ятірці. Думаю, що це розуміють і наші незмінні керівники - президент ФК "Хлібзавод № 9" Микола Щербина та президент компанії Василь Глоба, які завжди вірять у нас.

- Хто, на ваш погляд, буде головним претендентом на перемогу у першій лізі?

- Навіть складно відповісти на ваше питання. Річ у тім, що минулорічні лідери першої ліги "Atrium", ФК "Павлоград", "Скіф" (Дніпро), "Легіонер" (Дніпро), "Енергія" (Дніпро) цьогоріч гратимуть у Суперлізі. Хто їх замінить? Хто поведе за собою першоліговий пелетон? Фаворитів визначити складно, більшість команд – темні конячки. Про лідерів вже, власне, дізнаємося, коли чемпіонат набере обертів.

- Чи задоволені ви тим, як складаються справи у екс-гравця "Хлібзаводу № 9", а нині футболіста СК "Дніпро-1" Олександра Бєляєва?

- Так. Якщо пам’ятаєте, то два роки тому в інтерв’ю вашому сайту я казав, що Сашко – один із найперспективніших молодих українських гравців. Такої думки дотримуюсь і зараз. Минулий сезон атакувальний півзахисник провів у оренді у кропивницькій "Зірці", тепер знову повернувся до СК "Дніпро-1". У нього є всі можливості для професійного зросту. Бєляєву лише 19 років, він є гравцем юнацької збірної України, яка у 2018-му здобула бронзові медалі на чемпіонаті Європи, і тепер зіграє на чемпіонаті світу. Побажав би хлопцю бути на полі сміливішим, частіше брати гру на себе. Тим паче, що наставник дніпрян Дмитро Михайленко довіряє молодим футболістам.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →