closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Кронау" (Високопілля): наставник – представник відомої футбольної династії, у назві клубу – німецьке минуле

"Кронау" (Високопілля): наставник – представник відомої футбольної династії, у назві клубу – німецьке минуле
Изменить размер a+ a-
1414
0

Минулого сезону футболісти "Кронау" з чотирьохтисячного районного центру Високопілля посіли п’яте місце, з поміж восьми учасників, у вищій лізі чемпіонату Херсонської області. У другому колі підопічні Олега Себра та Ігоря Нойока видали шестиматчеву виграшну серію, ставши неофіційними переможцями другої половини чемпіонату. Однак втрутитися у розподіл призових місць "Кронау" не зміг – не вистачило очок, які команда втратила у першому колі.

Цього сезону високопільці спробують скласти конкуренцію у боротьбі за медалі місцевим грандам. Президент "Кронау" Олег Себро в інтерв’ю спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" розповів звідки пішла назву клубу, про минулорічний виступ команди, підготовку до нового сезону, стан справ в обласному футболі.

- Олеже Анатолійовичу, почнемо з назви вашого клубу…

- Клуб має історичну назву, яка пов’язана з Високопіллям. Наше селище засноване у 1869 році німцями – переселенцями з Таврійської губернії як група поселень Кронау (нім.Kronau). У 1915 році населений пункт був перейменований у Високопілля. У свою чергу ми, засновуючи у 2017 році футбольний клуб, вирішили, що у його назві має відображатися історія рідного краю. Так і з’явився ФК "Кронау".

"Кронау" (Високопілля): наставник – представник відомої футбольної династії, у назві клубу – німецьке минуле - изображение 1

- Раніше Високопілля було представлене у чемпіонаті Херсонської області?

- Останніми сезонами Високопільський район в обласному чемпіонаті презентувала "Дружба" з села Новомиколаївка. До цього – "Динамо" (Високопілля), яке у 1993 році вигравало Кубок області, ставало бронзовим призером обласного чемпіонату.

- Для "Кронау" минулорічний сезон був дебютним у чемпіонаті області?

- Так. У 2017-му "Кронау" брав участь в обласному Кубку, а у 2018-му вперше зіграли у чемпіонаті області. Стартували жахливо: у першому колі не набрали жодного очка. У перерві між першим у другим колом, потрібно було щось робити. Разом із головним тренером Ігорем Нойоком прийшли до висновку, що треба кардинально змінювати склад команд. Більшість футболістів, як з`ясувалося, не відповідала високим вимогам. У короткі терміни провели селекційну роботу, запросивши досвідчених футболістів. Перевірили їх у товариських матчах проти таких команд, як "Мир" (Горностаївка), "Гірник" (Кривий Ріг). Результат у другому колі не забарився. "Кронау", який оновився відсотків на вісімдесят, переміг у шести поєдинках, програли лише чемпіону області СК "Каховка" (0:2). Високопільці стали кращою командою у другому колі. У цьому велика заслуга насамперед нашого тренерського штабу, який я з радістю представлю:головний тренер Ігор Нойок, асистент Іван Нойок, начальник команди Ігор Волков, лікар Сергій Решетило. Головний спонсор ФК "Кронау" – ОФГ "Тетяна", яке очолює моя дружина Тетяна Себро.

- У складі "Кронау" є колишні професіонали?

- Так. Це 29-річний захисник Володимир Кушнірук, який раніше виступав за херсонський "Кристал". Минулоріч за "Кронау" грав також 37-річний Віктор Мазуренко, в послужному списку якого значиться "Олком" (Мелітополь), ФК "Черкаси" та "Кристал" (Херсон). Цієї зими за обопільною згодою ми припинили співпрацю з Віктором. Та й наставник "Кронау" Ігор Нойок чимало пограв у командах майстрів – "Нива-Космос" (Миронівка), "Олком" (Мелітополь). Ігор Іванович, якому у червні виповниться 47 років, минулого сезону був заявлений за нашу команду, як гравець, але на поле не виходив. Він, до слова, презентує відому на Херсонщині футбольну династію Нойоків: його батько Іван Вікторович був футболістом, у 45 років у складі "Динамо" (Високопілля) виграв Кубок області, минулий сезон допомагав сину у тренерській роботі у "Кронау";брат Віктор Іванович теж виступав за "Ниву-Космос", "Кристал" (Херсон), ряд любительських колективів, зараз тренує дітей у Херсоні;племінник Олександр є вихованцем академії донецького "Шахтаря", захищав кольори "Говерли" (Ужгород), "Металіста" (Харків), "Металурга" (Донецьк), нині є одним із лідерів топ -клубу Білорусі "Динамо" (Брест). Родина Нойоків – це гордість всього Високопільського району.

- Хто поповнив склад "Кронау" у міжсезоння?

- Підсилилися чотирма виконавцями з "Колосу" (ОТГ Асканія-Нова), які мають значний досвід виступів в чемпіонаті області. Крім того, є новачки з ФСК "Скадовськ" і ФК "Нікополь" (U-19). Водночас команду залишили двоє вікових гравців.

- Як "Кронау" готується до сезону?

- Взяли участь у Кубку Криму:провели три поєдинки, в яких поступилися "Миру" (Горностаївка) – 0: 3, "Енергії" (Нова Каховка) – 1:2, "Хліборобу" (Нижні Торгаї) – 0:3. Крім того, зіграли товариський матч із сімферопольською "Таврією" - 1:5. Поразкам сильно не засмучуємось, головне було перевірити рівень наших футболістів у поєдинках із професійними клубами та з`ясувати, хто на що здатний.

- На який результат налаштовуєте команду цього сезону?

- Однозначно – на кращий, ніж той, що був минулоріч. Спробуємо дати бій визнаним фаворитам, які минулий сезон закінчили на п’єдесталі пошани.

- Чи відомий остаточний склад учасників цьогорічного чемпіонату області, а також дата старту?

-Найближчими днями мають визначитися всі учасники обласного чемпіонату, який почнеться у другій половині квітні. Наприкінці березня розпочався Кубок області, вже відбулися поєдинки чвертьфінальної стадії: "Кронау" зустрічався з "Дружбою" (Новомиколаївка). Це було таке собі високопільське дербі. Основний і додатковий час гри завершився внічию(1:1), а в серії післяматчевих пенальті перемогли наші футболісти. Тепер у півфіналі, 17 квітня, зіграємо з СК "Каховка".

"Кронау" (Високопілля): наставник – представник відомої футбольної династії, у назві клубу – німецьке минуле - изображение 2

- У продовження теми обласного чемпіонату. З’явилася інформація, що не всі минулорічні учасники вийдуть на старт…

- Так. На жаль, своє існування припинили досвідчені турнірні бійці - СК "Чорнянка-Агроспорт" та "Ентузіаст" (Нововоронцовка).

- У чому, на ваш погляд, причина такої невтішної ситуації ?

- Вважаю, що все залежить від районного і місцевого керівництва, а також від справжніх симпатиків гри. Наведу декілька прикладів. Третій рік поспіль я самотужки фінансую "Кронау". Інших надходжень у розвиток клубу не надходить. Місцева влада пообіцяла нам допомогти у зведенні глядацьких трибун, які відсутні на стадіоні. Спасибі їй за це. На відміну від "Кронау" деякі команди на Херсонщині фінансуються з місцевого бюджету. Наприклад, "Ентузіаст" (Нововоронцовка). Минулого року кошти виділили, і команда зіграла в чемпіонаті області, цього сезону на футболі зекономили і, як наслідок, - "Ентузіаст" припинив своє існування. В Скадовську інша картина – міська влада другий сезон знаходить кошти на функціонування футбольної команди. На цих прикладах я спробував пояснити клубні справи нашого регіону.

- Відразу чотири команди з Херсонщини представлені в аматорському чемпіонаті України. У плани "Кронау" входить підвищення в ранзі найближчими сезонами?

- Влітку хочемо заявитися на Кубок України серед аматорів, спробувати свої сили на цьому рівні. В аматорський чемпіонат поки що не поспішаємо. Спочатку потрібно на повний голос заявити про себе в обласному чемпіонаті.

- І наостанок розкажіть трохи про себе.

- Мені 38 років, закінчив Дніпродзержинський коледж фізичного виховання та Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту. У футболі все своє життя, коли був молодшим грав на обласному і районному рівні. Маю власну справу: займаюсь веденням сімейного фермерського господарства.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →