closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Базиль": нове ім’я в аматорському футболі Полтавщини

ФК "Базиль": нове ім’я в аматорському футболі Полтавщини
Изменить размер a+ a-
3120
0

Цього сезону чемпіонат Полтавської області поповниться кількома новими командами. Серед них – ФК "Базиль", що представляє село Базилівщина Машівського району. Сільська команда – абсолютний новачок змагань подібного рангу. Щоправда, попередники "Базиля" на область раніше грали. Зокрема у 90-х роках село в обласному чемпіонаті представляв "Газовик".

"Базилем" опікується місцева сільська рада і її голова Сергій Сидоренко, який понад двадцять років є гравцем та організатором команди. В інтерв’ю FootBoom Сергій Іванович розповів про плани "Базиля" на сезон, кадровий потенціал, згадав минулорічні районні баталії та зазирнув у майбутнє.

- Сергію Івановичу, рішення "Базиля" виступати у цьогорічному чемпіонаті Полтавської області є остаточним?

- Так. "Базиль", який до цього виступав у чемпіонаті Машівського району під назвою ФК "Базилівщина", братиме участь в обласному чемпіонат. Уже сформований бюджет клубу, всі витрати на себе візьме Базилівщинська сільська рада. "Базиль" буде вважатися збірною району. Під своїми знаменами згуртуємо всіх найсильніших місцевих гравців: з Машівки та інших сільських команд району.

- Чи відомо, коли розпочнеться чемпіонат області та формат турніру?

- Зазвичай обласний чемпіонат починається у квітні. Думаю так буде і цього року. Щодо формату, то ймовірніше за все чемпіонат відбуватиметься у вищій та першій лігах.

Читайте також: Чемпіонат Полтавської області: старі проблеми з новою федерацією

- В якій лізі виступатиме "Базиль"?

- Вирішили, що свій похід на область почнемо з першої ліги. На це є декілька причин, зокрема фінансова. Участь у першій лізі менш затратна. Та й турнірного досвіду треба набратися. Свої матчі проводитимемо на центральному стадіоні Машівки. З часом плануємо побудувати роздягальні та душові на нашому сільському стадіоні, щоб приймати суперників у Базилівщині.

ФК "Базиль": нове ім’я в аматорському футболі Полтавщини - изображение 1

- Як проходить підготовка до сезону?

- Наразі "Базиль" бере учать у чемпіонаті району з міні-футболу, що проходить на відкритому майданчику. До слова, торік ми стали переможцями міні-футбольного чемпіонату. Футболісти також один раз на тиждень тренуються. Невдовзі візьмемо участь у турнірі, що відбудеться у Копилах, у ньому планують виступити також інші команди-учасниці обласного чемпіонату.

- Розкажіть більш детально про вашу команду. Раніше "Базиль" виступав у чемпіонаті Машівського району, які маєте досягнення?

- Футбольну команду у Базилівщині створили у 1998 році, засновником та спонсором стало газопромислове підприємство "Полтавагазвидобування", яке зайшло працювати у наше село. Річ у тім, що Базилівщина, як і весь Машівський район, щедрий на газові родовища, тож тут успішно працюють підприємства даної галузі. Логічно, що команда отримала назву "Газовик". У 98-99 роках "газовики" виступали у чемпіонаті Полтавської області, були серед лідерів. Тоді я грав в юнацькому складі на область чотирнадцятирічним хлопчиною. Фарм-клуб - "Базилівщина" виступав паралельно у чемпіонаті району. З часом "Газовик" припинив своє існування, залишилася тільки "Базилівщина", яка сконцентрувалася на виступах у районному чемпіонаті.

Щодо досягнень, то ми ніколи не ставили результат на перше місце. Головним чинником для нас було задіяти сільську молодь у футбольному русі.

Найкраще наше досягнення – бронзові медалі чемпіонату району у 2018 році. На мою думку, чемпіонат був цікавим, в ньому взяли участь вісім команд. "Базилівщина" боролася за "золото" з ФК "Михайлівка", "Нивою" (Кошманівка) та ФК "Машівка". У підсумку чемпіоном стала "Михайлівка", за нею розташувалися – "Нива", "Базилівщина", "Машівка". У цих матчах зі своїми конкурентами ми ні в чому їм не поступалися , дали суперникам справжній бій. На жаль, в кінцівці чемпіонату ряд наших стрижневих футболістів зазнали травм і не змогли нам допомогти. У Кубку району "Базилівщина" дійшла до фіналу, де поступилася "Ниві" (Кошманівка).

- Ви почали виступати за базилівщинську команду наприкінці 90-их і весь цей час у ній?

- Так. Спочатку грав у півзахисті, з віком, зараз мені 34 роки, став у ворота. Багато років допомагаю команді матеріально і морально, мотивую гравців. Щоправда у 17-му році виступав за ФК "Машівка". Водночас "Базилівщині" допоміг із придбанням форми, м’ячів, паливно-мастильних матеріалів. У тому сезоні, як мені здалося, команді не вистачало лідера, ідейного натхненника. У 18-му році я вже повністю присвятив себе "Базилівщині". Також хотів би відзначити свого помічника, колишнього футболіста Віктора Жигелія, який зробив багато добрих справ для становлення нашої команди.

Нові можливості допомагати команді у мене з’явилися наприкінці 15-го року, коли був обраний сільським головою Базилівщини. На мою думку, кожен очільник села повинен приділяти значну увагу спортивній складовій свого населеного пункту. До речі, "Базилівщина" єдина команда у районі, де футболісти отримують преміальні за гру.

ФК "Базиль": нове ім’я в аматорському футболі Полтавщини - изображение 2

- Хто складав кістяк "Базилівщини" минулого сезону?

- Ми зробили ставку на молодих вихованців Машівського районного футболу. Залучали на матчі деяких "легіонерів" із Полтави та інших міст. Наша команда – це сплав досвіду та молодості. Вважаю, що це оптимальне поєднання у будь-якій команді.

- Чи є у складі "Базиля" гравці з досвідом виступів у професійному футболі?

- Такі футболісти у складі є. Зокрема величезний досвід виступів у командах майстрів має 35-річний захисник Сергій Радевич, який зробив перші футбольні кроки у полтавській ДЮСШ ім. І. Горпинка. Сергій пограв за "Ворсклу" (Полтава), ФК "Полтава", ПФК "Олександрія", "Шахтар" (Свердловськ) та багато інших клубів . Нападник Микита Рибак – вихованець ДЮСШ "Молодь" (Полтава), останнім часом виступав у регіональній лізі Німеччини. До цього захищав кольори ялтинської "Жемчужини", у складі андріївського "Нового життя" вигравав всеукраїнські трофеї. 34-річний атакувальний півзахисник Сергій Дяченко теж є вихованцем полтавського футболу. На професійному рівні встиг пограти за "Ворсклу" (Полтава), "Зірку" (Кропивницький), МФК "Миколаїв", "Буковину" (Чернівці), "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні). Сергій добре відіграв минулий сезон, був лідером на полі, багато забивав. У цьому сезону на нього будуть покладені обов’язки граючого головного тренера. Він, до речі, має певний тренерський досвід –працює з дітлахами у полтавській ДЮСШ.

- Склад "Базиля" зазнає суттєвих змін порівняно з минулорічним?

- Ні. Всі лідери залишилися у команді. Зараз іде клопітлива селекційна робота, переглядаємо як перспективну молодь, так і досвідчених виконавців. Зараз у команді тренується 18-20 гравців.

- "Базилівщина" буде єдиним представником Машівського району у чемпіонаті Полтавщини?

- Так. Наскільки я знаю ФК "Машівка", який минулого сезону виступав у чемпіонаті області, цього сезону заявлятися не буде. Тому лише "Базилівщина" представлятиме Машівський район на обласній арені.

- Свого часу команда з Машівського району - "Нове життя" (Андріївка) була одним із лідерів вітчизняного аматорського футболу. Не думаєте примножити успіх земляків?

- Який солдат не мріє стати генералом. Людина я амбіційна, тож прагнутиму, щоб "Базиль" найближчими роками став флагманом футболу Полтавщини. А далі буде видно. Базилівщина самодостатнє село, яке стрімко розвивається та має чим пишатися. Головне – не заважати нам робити свою справу, яку ми любимо.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →