closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Бондаренко: "На сьогодні, "Скіф" (Шульгінка) - найсильніша аматорська команда Луганщини"

Олександр Бондаренко: "На сьогодні, "Скіф" (Шульгінка) - найсильніша аматорська команда Луганщини"
Изменить размер a+ a-
1957
0

Чемпіонат Луганської області першим поміж інших регіональних аматорських турнірів добіг свого кінця. Цього сезону чемпіонат проходив у першій і другій лігах. У вищій лізі чемпіон визначився достроково: ним став дебютант подібних змагань – "Скіф" із п’ятитисячного селища Шульгінка Старобільського району, який у боротьбі за "золото" випередив двох своїх основних конкурентів – "Шахту імені Мельникова" (Лисичанськ) та "Хімобладнання" (Сєвєродонецьк), які відповідно здобули срібні і бронзові нагороди.

Також цього сезону футболісти "Скіфа" взяли участь в аматорському Кубку України. Думається, що гравцям надовго запам’ятаються поєдинки проти харківського "Універ-Динамо". Попри те, що за сумою двох матчів попереднього етапу команда з Луганщини поступилася участь у всеукраїнських турнірах – це перш за все досвід.

Заступник голови Старобільської районної федерації, адміністратор "Скіфа" Олександр Бондаренко в інтерв`ю кореспонденту FootBoom підсумував чемпіонський сезон, розповів про витоки молодої команди та поділився планами на майбутнє.

- Олександре Володимировичу, ви очікували, що вже дебютного сезону "Скіф" зможе стати чемпіоном області?

- Звичайно, перед початком сезону керівництво клубу ставило завдання здобути "золото". За підбором виконавців "Скіф" був сильнішим за інші команди, тож мова йшла лише про перше місце. Чемпіонами ми стали дочасно – за два тури до фінішу. Приємно усвідомлювати, що "Скіф" (Шульгінка) найсильніша аматорська команда Луганщини.

- Минулоріч у чемпіонаті області взяли участь дванадцять команд. Скільки їх було цього сезону?

- Дійсно, минулого сезону змагалися дванадцять команд, але була одна ліга. Цього сезону було два дивізіоні: у першому виступали дванадцять команд, у другому – вісім.

Можливо замала кількість команд, але нічого не вдієш. На не підконтрольній Україні території залишилося багато хороших команд із Луганська, Алчевська, Стаханова, інших населених пунктів.

Добре вже те, що, власне, проводиться сам чемпіонат: футболісти мають змогу виходити на поле, вболівальники підтримувати свої команди на трибунах. Бо, скажімо, у 2014 році чемпіонат Луганської області не проводився взагалі.

Олександр Бондаренко: "На сьогодні, "Скіф" (Шульгінка) - найсильніша аматорська команда Луганщини" - изображение 1

- З якими турнірними показниками "Скіф" завершив чемпіонат?

- Вони майже максимальні. "Скіф" провів десять матчів, у яких здобув вісім перемог та два поєдинки звів унічию. Ми набрали 26 очок, на 8 залікових пунктів випередили срібного призера "Шахту імені Мельникова" (Лисичанськ) та на 12 "бронзове" "Хімобладнання" (Сєвєродонецьк). До речі, своїх конкурентів "Скіф" обіграв і вдома, і на виїзді - "Шахту імені Мельникова" (2:0, 2:0), "Хімобладнання" (3:0, 1:0).

Турнір був би набагато цікавішим, аби у ньому виступав минулорічний чемпіон СК "Зоря" (Рубіжне). Але після переможного сезону фінансування проекту було припинено, футболісти розійшлися по іншим командам, а наставник рубіжанців, відомий у минулому футболіст Олексій Городов очолив чемпіонів Донецької області – "Сапфір" (Краматорськ).

Зазначу також, що "Скіф" виграв Кубок Луганської області. 18 травня у фіналі ми перемогли "Шахту імені Мельникова" - 3:0.

- "Скіф" уперше взяв участь у чемпіонаті Луганської області, а якою є історія вашої команди?

- Ще торік про "Скіф" ніхто не чув. Під цією назвою ми вперше зіграли у чемпіонаті Старобільського району з футзалу сезону 2017/18. Зіграли добре – перемогли у змаганнях. Після цього наші ключові футболісти розділившись на дві групи грали за провідні футзальні команд області - "ІВТ" (Сєвєродонецьк) і "Щит" (Сєвєродонецьк), які вдало виступали у другій лізі чемпіонату України. Скажімо "ІВТ" дійшов до1/4 фіналу чемпіонату. Лідерами "ІВТ" були гравці "Скіфа" - Роман Любченко, Сергій Бутко, Дмитро Бакаляс. Склад "Щита" було важко уявити без Сергія Стебловського, Микити Лазикіна та Артема Шелестинського.

Коли футзальний сезон закінчився знову зібралися всі разом на великому полі. Вирішили, що основна команда, в якій зібралися досвідчені футболісти, заявиться на обласний чемпіонат, а молодіжна змагатиметься у чемпіонаті Старобільського районі. До речі, наша молодь близька до того, щоб стати районними чемпіонами.

- Хто є засновниками "Скіфа" ?

- Брати Олександр і Микола Коломецькі. Шульгінка – це їхня мала батьківщина от вони і вирішили, досягнувши певних здобутків в агарному бізнесі, створити тут сильну команду. Земляки дуже вдячні братам Коломецьким, які займаються доброю і корисною справою – популяризацією любительського спорту.

Олександр, до слова, має досвід виступів на професійному рівні: на початку 2000-их грав за друголіговий "Авангард" (Ровеньки). Молодший Микола, після закінчення Луганського спортінтернату, виступав на обласному рівні. Після того, як зареєстрували "Скіф" Олександр став президентом клубу, Микола – віце-президентом. Водночас вони є діючими гравцями команди. Так, Олександр, капітан команди, став кращим бомбардиром чемпіонату.

Олександр Бондаренко: "На сьогодні, "Скіф" (Шульгінка) - найсильніша аматорська команда Луганщини" - изображение 2

- Футболісти з яких населених пунктів виступають за вашу команду?

-Рубіжне, Сєвєродонецьк, Кремінна, Старобільськ, Шульгінка. Намагалися провести ґрунтовну селекційну роботу, запросити до команди всіх найсильніших футболістів із навколишніх населених пунктів і думаю, що нам це вдалося.

- Хто очолює команду?

- Цього сезону у "Скіфі" був граючий тренер – Дмитро Бакаляс, який у складі "Комунальника" (Луганськ) колись виступав у першій і другій лігах чемпіонату України. Втім, наступного сезону у команди буде новий головний тренер. Колегіально вирішили, що наставник повинен лише тренувати та керувати діями футболістів із тренерського містка.

- Окрім Олександра Коломецького та Дмитра Бакаляса, хто ще з футболістів "Скіфа" раніше виступав на професійному рівні?

- Це Артем Шелестинський ("Сталь"(Алчевськ), Сергій Стебловський ("Шахтар -3" (Донецьк), "Шахтар" (Свердловськ), "Кремінь" (Кременчук). ФК "Полтава"). Микита Лазикін пограв за професійні футзальні клуби – "ЛТК" (Луганськ), "Кардинал" Рівне), "Агрокомбінат Южний" (Гомель, Білорусь). Разом із братами Коломецькими, Романом Любченком і воротарем Сергієм Бутком названі мною футболісти складають кістяк команди.

Поряд із ними прогресує молодь – 19-річний Владислав Барабаш, 21-річний Дмитро Зінченко. Хлопці є вихованцями Старобільської ДЮСШ. Я свого часу працював тренером із футболу у ДЮСШ. Наша команда, за яку виступав Барабаш, у 2011-2013 роках посідала призові місця у чемпіонаті України під егідою ВФСТ "Колос".

- Де "Скіф" проводить свої домашні матчі?

- У Старобільську, на центральному стадіоні "Колос". Тренуємося у Старобільську та у Кременній, на базі олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. Що стосується Шульгінки, то у селищі тривають роботи з будівництва тренувального поля з натуральним покриттям. Якщо все буде гаразд, то навесні об’єкт здадуть в експлуатацію.

- Які враження залишилися від виступу "Скіфа" у Кубку України серед аматорів?

- Найпозитивніші. Мали змогу перевірити власні сили з добротним колективом із Харкова: "Універ-Динамо" очолює екс-наставник "Геліоса" Сергій Сизихін, у складі виступають кілька колишніх гравців цієї команди. Приїхала наша команда за день до поєдинку, нас прекрасно прийняли: створили всі умови для тренувань, проживання, харчування. За це велике спасибі президенту "Універ-Динамо" Сергію Бортнику. На жаль, нам не вдалося приїхати до Харкова в оптимальному складі. Та й досвіду не вистачило. Звідси поразка – 2:6. У матчі -відповіді "Скіф" виглядав набагато впевненіше, звели поєдинок унічию (0:0).

- Лише середина вересня, а чемпіонат Луганщини – завершений. Чим займатимуться тепер команди, адже до обласного футзального сезону ще далеко?

- Так. Найближчих вихідних на Лугащині стартує "Кубок сезону", в якому візьмуть участь шість команд вищої, та два кращі колективи першої , ліги. Змагання почнуться матчами (вдома та у гостях) стадії 1\4 фіналу. Переможці підуть далі, а ті, хто поступився розіграють втішний "Кубок надії".

- Чи маєте бажання у наступному сезоні виступати у чемпіонаті України серед аматорів?

- Це питання залишається відкритим. Знову хочемо спробувати власні сили в аматорському Кубку України. Однозначно будемо підсилюватися у всіх лініях. Зараз думаємо над тим, аби заявитися у другу лігу чемпіонату України з футзалу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →