closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Прем'єр-ліга Львівщини: сезон-2019

Прем'єр-ліга Львівщини: сезон-2019
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
561
0

Продовжуємо рубрику "Прем'єр-ліга Львівщини: колекція сезонів". Згадуємо чемпіонів, призерів, бомбардирів, кращих гравців, тренерів усіх 12-ти чемпіонатів обласної "прем'єрки".

У цьому допомагає футбольний журналіст Микола Вантух, який люб'язно надав світлини і статистичну інформацію.

У дванадцятому сезоні Прем'єр-ліги Львівської області, у 2019-му році, змагалися 14 колективів, що на один більше, ніж у попередньому.

Однак не всі дійшли до фінішної прямої. Після 6-ти турів через фінансові труднощі зі змагань знялася ременівська "Думна". В 11-му турі в поєдинку з підмонастирським "Феніксом-Стефано" гравець-тренер і президент ФК "Мостиська" Андрій Шагало не впорався з емоціями й ударив арбітра. За це він отримав червону картку і відмовився продовжувати гру, забравши свою команду з футбольного поля.

Внаслідок цього інциденту Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу Львівської області зняв і відсторонив ФК "Мостиська" від обласних змагань до кінця сезону-2019. Відповідно всі результати матчів за участю ФК "Думна" й ФК "Мостиська" було анульовано.

Золоті медалі 2019-го вдруге поспіль завоювала "Юність" із Верхньої та Нижньої Білок (на фото Євгена Кравса) під керівництвом головного тренера Богдана Костика. Як і в 2018-му, все знову вирішилося останньої миті.

Поступово в ході чемпіонату виокремилася трійка, яка боролася за комплект медалей – "Юність" (Верхня/Нижня Білка), ФК "Миколаїв" і СКК "Демня". Найпереконливіше виглядали миколаївці, які впевнено перемагали суперників і відзначалися високою результативністю. Свою перевагу вони закріпили, розгромивши на старті другого кола "білок" (3:0).

Надалі хлопці з Миколаєва здобули в чемпіонаті 8 поспіль перемог. Здавалося, "золото" вже в їхній кишені. Проте в заключному турі підопічні Віталія Пономарьова несподівано не змогли в рідних стінах обіграти на той час уже невмотивований у турнірному плані "Фенікс-Стефано" з Підмонастиря – 2:2.

"Білки" в заключний ігровий день розібрали на деталі опонентів із Гійчого (7:0) і зрівнялися за очками з миколаївцями. Згідно з регламентом, це означало, що вперше в історії чемпіон Львівської області визначиться в "золотому" матчі.

Тут перевага в психологічному й кадровому планах (у "Миколаєва" через різні причини не змогли зіграти ключові виконавці) була на боці команди з Верхньої і Нижньої Білок. Поступаючись 0:1, "хвостаті" у другому таймі завдяки голу Романа Бойка зрівняли рахунок, а в додатковий час вирвали перемогу – 2:1 (переможний м'яч забив Андрій Курилишин).

Цей поєдинок викликав значний ажіотаж серед уболівальників як на трибунах, так і біля екранів, на яких він транслювався у прямому телеефірі у три камери з передматчевими та післяматчевими ввімкненнями.

До слова, в сезоні-2019 з ініціативи Голови Федерації футболу Львівської області Олександра Шевченка було запроваджено прямі телівізійні трансляції центральних ігор. Водночас здійснювалася відеозйомка всіх поєдинків обласної Прем'єр-ліги.

Ось так миколаївці впустили свого птаха щастя, отримавши лише срібні нагороди і завоювавши Кубок Львівської області. В кубковому фіналі вони в серії післяматчевих пенальті перемогли "Демню", якій дісталася "бронза" (основний ігровий час завершився "сухою" мировою).

Для демнянців 2019-ий футбольний рік вийшов цілком провальним, адже хлопці з Миколаївського району, в яких під час сезону змінився головний тренер (замість Руслана Брунця на тренерський місток прийшов Володимир Підкіпняк), поступилися у ключових зустрічах і на півфінальній стадії вибули з Кубка України серед аматорських команд.

Найкращим бомбардиром Прем'єр-ліги Львівської області із 32-ма голами став нападник "Миколаєва" Ігор Балух. Тоді 25 м'ячів у чемпіонаті забив Святослав Зубар (СКК "Демня"), 18 і 16 м'ячів – відповідно Віталій Патуляк ("Фенікс-Стефано" Підмонастир) і Назарій Малецький (ФК "Самбір").

Кращі на Львівщині в сезоні-2019: гравець – Ігор БАЛУХ (ФК "Миколаїв"), воротар – Мар’ян БУРМАС (ФК "Миколаїв"), захисник – Андрій ГУРСЬКИЙ (ФК "Миколаїв"), півзахисник – Степан ГІРСЬКИЙ (СКК "Демня"), нападник – Ігор БАЛУХ (ФК "Миколаїв"), тренер – Богдан КОСТИК ("Юність" Верхня/Нижня Білка).

Підсумкова турнірна таблиця

СКЛАДИ ЧЕМПІОНА І ПРИЗЕРІВ ПРЕМ'ЄР-ЛІГИ ЛЬВІВЩИНИ-2019

"Юність" (Верхня/Нижня Білка): Адам Богдан, Богданов Микола, Бойко Роман, Бунда Богдан, Войцехівський Юрій, Гаврушко Іван, Гордійчук Павло, Деревльов Костянтин, Дмитрух Віталій, Жук Андрій, Занько Максим, Каваців Ярема, Карачевський Назар, Курилишин Андрій, Макогон Павло, Мартиняк Любомир, Музика Юрій, Набізада Омар, Омельченко Олексій, Панасюк Олег, Романюк Віталій, Саковець Борис, Смолинець Павло, Федорів Володимир, Шептицький Олег. Головний тренер: Костик Богдан.

ФК "Миколаїв": Балух Ігор, Бердей Юрій, Білий Олег, Бойко Назар, Бурмас Мар'ян, Гурський Андрій, Данилів Віталій, Дзюрах Роман, Завійський Тарас, Іванишин Павло, Клим Богдан, Коваль Григорій, Оприск Роман, Сагайдак Андрій, Сенишин Назар, Синишин Ігор, Танечник Роман, Федина Іван, Цюпка Назар, Юськевич Іван. Головний тренер: Пономарьов Віталій.

СКК "Демня": Антошик Олег, Багдай Роман, Барабаш Віктор, Войтович Юрій, Гірський Степан, Голубка Юрій, Гудима Володимир, Гусак Мирослав, Гусар Андрій, Демків Тарас, Дикий Іван, Дорошенко Валерій, Зубар Святослав, Кирик Сергій, Крашевський Андрій, Кухарський Андрій, Лазарський Назарій, Лашин Олег, Майовецький Руслан-Роман, Павлюх Іван, Панченко Сергій, Петрівський Тарас, Писько Ярослав, Радюк Тарас, Самолюк Ростислав, Труш Юрій, Цень Роман, Шандра Олег. Головні тренери: Брунець Руслан; Підкіпняк Володимир.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →