closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Карань" (Старе-Сошників): чемпіони Бориспільського району-2019 

"Карань" (Старе-Сошників): чемпіони Бориспільського району-2019 
Изменить размер a+ a-
2813
0

"Карань" (Старе-Сошників) цього сезону вперше здобув титул чемпіона Бориспільського району. У турнірній таблиці підопічні Віталія Іщенка на два очки випередили срібного призера "Мрію" (Щасливе) та на шість - "Чубинське". 15-го листопада у приміщенні Сошниківської сільської ради відбулося урочисте вшанування чемпіонів, на яке завітав голова Бориспільської районної федерації футболу Сергій Дудченко.

Підсумки сезону наш кореспондент підводить з граючим тренером "Карані" Віталієм Іщенком і гравцями - Олександром Мележиком, який є представником команди у Бориспільській районній федерації футболу, та Вадимом Іщенком, який є віце-капітаном команди.

- Яке завдання на сезон стояло перед вашою командою?

Віталій Іщенко.: Спочатку планували увійти у першу трійку, але по ходу сезону завдання скоригували. Після першого кола колегіально вирішили, що маємо боротися за "золото" чемпіонату. Із поставленим завданням команда впоралася чудово. Вітаю з чемпіонством керівництво клубу, гравців та наших уболівальників. Попереду на "Карань" чекають нові серйозні виклики.

- Хто були основними конкурентами "Карані" у боротьбі за чемпіонство?

Олександр Мележик.: Насамперед ФК "Мрія" (Щасливе) – минулорічний чемпіон, цікава та бойовита команда, яку ми обійшли всього на два залікові пункти. Добре враження справив і бронзовий призер ФК "Чубинське". Загалом чемпіонат у вищій лізі, у якому взяло участь десять команд, пройшов у цікавій та гострій боротьбі. Було багато інтригуючих і безкомпромісних матчів.

- Як оцінюєте рівень чемпіонату району та організацію змагань?

Вадим Іщенко.: Рівень чемпіонату Бориспільського району – високий, на відміну від деяких інших районів Київщини. Думаю, що рівнем майстерності наш чемпіонат поступається лише турніру у Києво-Святошинському районі. Та і то несуттєво. А що стосується організації змагань, то у зв’язку зі зміною керівництва районної федерації футболу виникали певні казуси. Особливо гостро стояло питання арбітражу матчів. У деяких поєдинках відчувався брак кваліфікації арбітрів. Водночас упереджених дій з боку арбітрів чи суддівського свавілля впродовж усього чемпіонату помічено не було.

"Карань" (Старе-Сошників): чемпіони Бориспільського району-2019  - изображение 1

- Розкажіть про історію місцевого футболу та як створився ФК "Карань" (Старе-Сошників).

Олександр Мележик.: У середині 80-их років минулого сторіччя був заснований "Автомобіліст" (Старе), який у 1989 -му році виграв першість Бориспільського району. Виступала команда і у обласному чемпіонаті, але без особливих успіхів. У 2002-му році "Автомобіліст" припинив своє існування. Водночас у 2004-му році з’явився ФК "Сошників", який проіснував вісім років. За цей період команда зуміла перемогти у першій лізі чемпіонату Бориспільського району. Після цього сошниківці виступали у вищій лізі. З 2009-го до 2012-го Старе на районному рівні представляв "Зеніт". У його здобутку – перемога у першій районній лізі. У 2016-му зусиллями меценатів сіл Старе та Сошників було створено футбольний клуб "Карань". Таку назву дали, бо на території цих сіл протікає річка Карань. Засновниками та основними ідеологами створення клубу є Олександр Іщенко та Валерій Макаренко. Вони у минулому футболісти, захищали кольори ФК "Сошників" та "Зеніта" (Старе) відповідно. Олександр Миколайович та Валерій Миколайович є спів- президентами "Карані". Крім того, суттєву фінансову допомогу клубу надає Анатолій Іщенко. Без нього важко уявити існування команди.

- "Карань" представляє відразу два населені пункти - Старе і Сошників. Могли би прояснити ситуацію?

Вадим Іщенко.: Старе і Сошників межують між собою, а ще їх поєднують давні теплі відносини. Тому було вирішено, що "Карань" у чемпіонаті Бориспільського району представлятиме два села. У нас відчутна вболівальницька підтримка, нам завжди раді як у Старому, так і у Сошникові. Є шанувальники "Карані" і в Борисполі.

- Цьогорічне "золото" - це перший великий титул "Карані"?

Віталій Іщенко.: З 2017-го року "Карань" представлений у чемпіонаті Бориспільщини. У свій дебютний сезон стали чемпіонами першої ліги, не поступившись у жодному матчі. А у сезоні 2019 підняли планку – виграли чемпіонат у вищій лізі. На сьогодні – це два наші найвагоміші успіхи.

- Познайомте зі складом команди.

Віталій Іщенко.: Відсотків на п’ятдесят команду формують хлопці зі Старого, Сошникова та інших сіл Бориспільського району. Інша частина команди – це футболісти, які мешкають в різних районних центрах Київської області. У "Карані" підібралися молоді перспективні футболісти, які ще не розкрили свій потенціал. Середній вік команди – 24-25 років.

- Чи є у команді футболісти, які мають досвід виступів на професійному рівні?

Віталій Іщенко.: Так. Лівий півзахисник Богдан Самотуга пограв за "Полісся" (Житомир) та "Оболонь-Бровар-2" (Київ). За другу оболонську команду свого часу виступав і я. Моє ігрове амплуа, до слова, - правий захисник. Я – граючий тренер, а допомагає мені у роботі мій двоюрідний брат Вадим Іщенко, який грає на позиції центрального півзахисника.

- Чи не хотіли б наступного сезону заявитися у чемпіонат Київської області?

Віталій Іщенко.: Морально і фізично "Карань" готовий виступати у першій лізі чемпіонату Київської області. Але остаточне рішення прийматиметься ближче до старту нового сезону. До речі, і цілі на сезон будемо ставити в залежності від чемпіонату, в якому виступатимемо.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →